Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Directii de dezvoltare in domeniul nuclear si al exploatarii surselor regenerabile

               


In data de 11 mai 2015, a avut loc o intalnire intre Ministrul Energiei, Intreprinderilor Mici si Mijlocii si Mediului de Afaceri, domnul Andrei Gerea, impreuna cu alti reprezentanti ai institutiei, si delegatia purtatorilor de cuvant pe politici de mediu si agricultura din grupurile parlamentare CDU (Christian Democratic Union of Germany) si CSU (Christian Social Union of Bavaria) in Romania.  Acest eveniment are ca scop promovarea cooperarii politice si consolidarea relatiilor intra-europene, fiind parte a programului initiat de Fundatia Konrad Adenauer.

Subiectul principal al acestui eveniment este reprezentat de mixul energetic national si de directiile viitoare de dezvoltare in sectorul energetic, obiectivele urmarite de MEIMMMA in domeniul nuclear si al exploatarii resurselor regenerabile. De asemenea, a fost implicata situatia tehnologica de producere a energiei, numarul de grupuri aflate in operare si durata de viata a echipamentelor.

Domnul ministru, Andrei Gerea, a declarat: ”Principala noastra preocupare este asigurarea securitatii energetice in aceasta zona a Europei. Ne dorim ca Romania sa asigure un mix energetic echilibrat, competitiv, neutru din punct de vedere tehnologic, in care  sursele regenerabile de energie si energia nucleara  sa contribuie decisiv la atingerea obiectivelor de energie si clima, stabilite la nivel European si national..”

Sursa: Biroul de Presă al Ministerului Energiei IMM și Mediului de Afaceri
 

Pentru a fii la curent cu ultimele noutati in domeniul energiei ramai cu noi in contact prin Linkedin. Click aici si follow us! 
 


Citeste si : 

O noua strategie energetica pentru anul 2030
Energia regenerabila devanseaza energia conventionala