Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Discutii pentru implementarea COP21. Afla care sunt obiectivele UE!

eficienta energetica

 

Comisarul European pentru probleme Climatice si Energie, Miguel Arias Canete, a participat in perioada 16-17 ianuarie la intalnirea Agentiei Internationale pentru Energie Regenerabila (IRENA), la Abu Dhabi.

 

Implementare COP21

 

IRENA este o organizatie nonguvernamentala ce sprijina statele in procesul de tranzitie spre sisteme energetice sustenabile si serveste ca o platforma internationala de cooperare in domeniul energiei din surse regenerabile. Intalnirea a avut ca principal obiectiv stabilirea pasilor de implementare a tratatului COP21 si metodelor de promovare a energiei verzi.

Informatii despre COP21 puteti sa gasiti in cadrul acestui articol. Evenimentul a avut loc in perioada 30 noiembrie – 11 decembrie 2015. In cadrul acestuia, au fost dezbatute principalele aspecte ce vizeaza schimbarile climatice.

 

Obiectivele Uniunii Europene

 

Una dintre prioritatile politice ale comisarului Jean-Claude Juncker este de-a face Uniunea Europeana lider in producerea energiei din surse regenerabile si in lupta pentru combaterea fenomenului de incalzire globala. Comisarul Arias Canete a sustinut un discurs privind necesitatea actiunilor in domeniul energiei verzi si stabilit intalniri cu reprezentati ai Statelor Unite, Emiratele Arabe Unite, Israel si alte state din Golf.

 

Ramai alaturi de noi pe Facebook si LinkedIn pentru cele mai noi stiri in domeniul energetic!

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Te-ar putea interesa si:

ANRE: Obligatie de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015

Cogenerare: Raport despre productia de peleti in anul 2014

Un pas in viitor prin cogenerare. Vezi misiunea celor de la MIT!