Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Eficienta energetica: Discutii legate evolutia pietei energetice europene

energie verde

 

In perioada 03-04 martie, in Florenta, au loc discutii despre cresterea pietei energetice europene si exemple de actiuni ce contribuie la atingerea acestui obiectiv.

 

Forumul dezbate propunerile Comisiei Europene pentru viitorul design al pietei energetice, ce trebuie sa raspunda cerintelor pentru combaterea problemelor climatice. Acest subiect a fost dezbatut pe larg in cadrul summitului de la Paris.

 

„Jumatate din statele membre U.E. sunt deja alimentate cu ajutorul tehnologiilor cu emisii scazute de carbon- reprezentand deja o poveste de succes a Europei, dar la inceput de drum. Pana in 2030, energia din surse regenerabile vor juca un rol dominant in piata energetica, tehnologiile inteligente vor fi esentiale, iar consumatorii vor fi cei care vor da impulsul acestei schimbari”, afirma Miguel Arias Canete, Comisar European pentru Combaterea schimbarilor Climatice si Energie.

 

Piata energetica se afla in plina schimbare. Europa trece de la producerea de energie in cetrale de dimensiuni mari la un sistem mai dinamic, prin utilizarea energiei din surse regenerabile. Acest schimbari necesita o adaptare a normelor privind comertul energetic si a schimbarilor ce tin de rolul pietei energetice.

 

Toate aceste aspecte sunt cuprinse in cadrul Forumului, precum si stabilirea unui set de actiuni in cadrul pietei energetice. Rolul este de a facilita integrarea energiei verzi.

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Lege pentru modificarea si completarea Legii nr. 121/2014 privind eficienta energetica

Fabrici de zahar: record in productia de energie electrica de la punerea in functiune

Sustenabilitate: un termen introdus inca din scoala generala. Ce parere ai?