Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Energia regenerabila devanseaza energia conventionala

La nivel mondial, capacitatea de furnizare de energie din surse regenerabile reprezinta aportul insumat a combustibililor conventionali, precum carbune, gaze naturale si petrol, iar aceste tendinte isi vor continua drumul ascendent.

In cadrul summitului anual Bloomberg New Energy Finance din anul 2013 a fost identificata  o depasire a consumului de energie din surse conventionale (141 GW),  cantitatea de energie din surse regenerabile fiind de 143 GW.

Analizele pietei sustin rapiditatea dezvoltarii consumului de energie din surse regenerabile, iar pana in anul 2030, capacitatea va fi de patru ori mai mare.

            Michael Liebreich, fondator al BNEF (Bloomberg New Energy Finance), afirma: „Sistemul energetic se orienteaza spre utilizarea energiei verzi. In ciuda modificarii preturilor, in cazul petrolului si gazului, se poate remarca o crestere substantiala a energiei din surse regenerabile, aceasta depasind cu mult cantitatea de energie utilizata din consumul de carbune si gaz”. 


Analiza comparativa

 

         

Sursele de energie cu pretul cel mai scazut provin din centrale eoliene si instalatii solare. Conform Agentiei Internationale pentru Energie, energie solara reprezinta 1% din piata energetica, dar prezinta potential de crestere majora pana in anul 2050.

BNEF accentueaza investitiile anuale de miliarde de dolari necesare pentru evitarea consecintelor ce influenteaza schimbarile climatice. De astfel, se sustine tranzitia generala catre energie din surse regenerabile, dar un element de analiza ramane durata implementarii acesteia pe toate regiunile globale.

Liniile albastre reprezinta investitiile necesare, in miliarde, iar linia rosie ceea ce se investeste in prezent. Din momentul aparitiei crizei financiare, investitiile au scazut sub targetul impus, afirma BNEF. 

          

 

Sursa: http://www.bloomberg.com/news/articles/2015-04-14/fossil-fuels-just-lost-the-race-against-renewables

 


Citeste si: 

Finantare record, de 19 miliarde de dolari, in energie regenerabila

Google si Apple-Competitie pentru energia regenerabila


Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!