Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Energia verde in Statele Unite. Ce resurse sunt utilizate?

masuri de eficienta energetica

 

Cateva lucruri despre piata

 

Pretul instabil al petrolului a afectat piata de capital, iar acest lucru a atras atentia comunitatii energetice si a publicului american. Lucrurile se orienteaza catre energia din surse regenerabile, avand impulsul dat de imbunatatirea infrastructurii si a politicilor de incurajare a tranzitiei. Succesul inregistrat de energia verde a fost mentionat si in ultimul discurs al presedintelui Barack Obama.

Acestea fiind spuse, vom trece la viitorul energie din surse regenerabile de pe teritoriul Statele Unite.

 

Energie eoliana

 

A inregistrat o crestere rapida in anii anteriori. In luna decembrie a anului anterior, productia de energie eoliana a atins 70 de gigawati. Cantitatea de energie produsa este suficienta pentru alimentarea a 19 milioane de locuinte. In ceea ce priveste cota din intreaga piata energetica, a avut loc o crestere de la 1% in 2007 la 4,5-5% in acest an.

 

Energie solara

 

Conform Asociatiei Industriilor in domeniul Energiei Solare, prin aceasta resursa s-a asigurat o cota de 40% capacitate produsa in 2015. Echivaleaza cu 22,700 megawati, suficienti pentru 4,6 milioane de locuinte.

 

Hidroenergie

 

In prezent, asigura o capacitate de 79,000 megawati. Productie cuprinde 2,400 de unitati pe toata suprafatele Statelor Unite, in special in zona de vest. Din anul 2000 pana in 2010, hidroenergia a acoperit o cota intre 5,8 si 7,2% din totalul energie produse in SUA si aproximativ 17% la nivel global.

 

Biomasa

 

Este incadrata ca lider in ceea ce priveste productia de energie. In 2013, etanolul produs a acoperit 43% din combustibilii utilizati pe teritoriul Statelor Unite. In acelasi an, a reprezentat principala resurse utilizata in producerea de energie, atinga jumatate din cantitatea totala produsa din surse regenerabile.

 

Energie geotermala

 

Reprezinta o alta resursa in crestere. Statele Unite produc aproximativ 3,000 de megawati din resursele geotemale, dar acopera doar 1% din totalul de energie produsa. A inregistrat o crestere relativ lenta, dar oamenii de stiinta considera ca ar putea reprezenta o sursa importanta pentru SUA.

 

Viitorul sectorului energetic

 

Conform studiului Renewable Electricity Futures Study, energia din surse regenerabile ar putea acoperi o cota de 80% din toata energie produsa in SUA pana in anul 2050. In procesul de tranzitie al sistemului energetic, se vor obtine o serie de beneficii in ceea ce priveste clima, economia si sanatatea publica. De asemenea, Statele Unite vor reduce semnificativ consumul de apar, necesar pentru racirea centralelor electrice traditionale.

In industrie, reducrea costurilor energie si capacitatea de a produce energie pentru alimentarea echipamentelor, reprezinta doua elemente importante pentru obtinerea avantajului competitiv. Printr-o politica de incurajarea proiectelor in domeniul energie din surse regenerabile, se vor putea atinge obiectivele energetice impuse pentru perioada urmatoare.

 

Sursa: http://lawstreetmedia.com/issues/energy-and-environment/going-green-future-renewable-energy-getting-brighter/


Raport privind evaluarea potentialului de aplicare a cogenerarii. Afla toate detaliile!

Bune practici in operarea sistemelor de cogenerare. Cum poti obtine cele mai bune rezultate!

Cresterea eficientei energetice pentru cladiri. Ce trebuie facut?