Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Energie verde: Cresterea economica si reducerea emisiilor de carbon

energie verde

 

Emisiile de carbon rezultate din procesul de producere a energiei au ramas la un nivel scazut pentru al doile and la rand, lucru rezultat din analizele realizate de Agentia Internationala pentru Energie (IEA). Asadar, pe langa beneficiile economice ale metodelor de eficienta energetica, putem observa rezultate in ceea ce priveste reducerea impactului asupra mediului inconjurator.

 

„Noile rezultate confirma vestile bune de la sfarsitul anului anterior: acum putem observa doi ani la rand cu emisii decuplate de cresterea economica,” afirma Directorul Executiv IEA – Fatih Birol.

 

Evolutie

 

Emisiile de carbon la nivel global au stagnat la 32,1 miliarde de tone in 2015, ramanand la acest nivel din anul 2013. Datele primare furnizate de IEA arata ca mare parte din aceste emisii provind din industria energetica. Plecand de la aceasta problema, actiunile autoritatile incurajeaza tranzitia catre sisteme energetice cu un impact redus asupra mediului.

 

Urmand analizele IEA, au fost doar patru momente de stagnare a emisiilor in ultimii 40 de ani. Trei dintre aceastea, la inceputul anilor 1980, 1992 si 2009, au fost asociate cu instabilitatea economica. Dar emisiile recente sunt legate de cresterea economica. Conform Fondului Monetar International, produsul intern brut  a crescut cu 3,4% in 2014 si 3,1% in 2015.

 

Informatii pe scurt

 

  • China si SUA, tarile cu cele mai multe emisii, au scazut cantitatea de CO2 in 2015
  • In China, emisiile au scazut cu 1,5% prin scaderea gradului de utilizare a carbunelui
  • In 2015, carbunele a generat mai putin de 70% din necesarul energetic al Chinei
  • In SUA, emisiile au scazut cu 2% prin trecerea de la utilizarea carbunelui la gaz natural

 

Daca esti in cautarea unei solutii pentru eficientizarea consumului de energie, ai la dispozitie o gama variata de echipamente de cogenerare. Un astfel de proiect te va ajuta sa reduci semnificativ costurile energetice si sa produci energie cu un impact redus asupra mediului inconjurator.

 

Pentru mai multe informatii legate de cogenerare, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact!

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: IEA


Cogenerare in industria alimentara. Vezi beneficiile pentru un producator de mezeluri!

14 comunitati din Westchester trec pe 100% energie verde. Vezi care sunt!

Industria alimentara: Companii de top tind spre 100% energie verde