Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Fabrici de bere: cogenerarea ajuta Krombacher in atingerea obiectivelor energetice. Afla mai multe!

cogenerare fabrica

 

 

Conservarea resurselor, precum si reducerea impactului asupra mediului inconjurator, intra in sfera de obiective ale companiei Krombacher. Primul pas a fost facut, prin implementarea unui sistem de cogenerare avus (marca 2G). Acesta are rolul de a securiza resursele de energie electrica si termica in cadrul sediului companiei, in Kreuztal-Krombach.

 

Procese sustenabile la fabrica Krombacher

 

Instalatia de cogenerare implementata la Krombacher reprezinta un proiect cu rezultate foarte bune in raport cost-eficacitate, eficienta si impact redus asupra mediului inconjurator. Totul facand parte din strategia de sustenabilitate producatorului de bere.

Mai mult, fabricile de bere in regiunea Siegerland au implementat sisteme de producere a energiei in conformitate cu prevederile OK Power, reprezentand o forma de incurajare a utilizarii energiei din surse regenerabile.

 

Implementarea cogenerarii si rezultate obtinute

 

Echipamentul avus 2000a, cu un generator de tensiune medie  si  putere electrica de 2 MW, a fost instalat in camera de functionare a boilerului. De asemenea, a fost adaugat un sistem aditional de izolare a sunetului.

In ceea ce tine de energia electrica, cantitatea achizitionata de Krombacher a scazut cu 25%. Mai mult, echipamentul asigura si producere de agent termic cu un impact redus asupra mediului. Rezultatele contribuie la consolidarea strategiei energetice a companiei.

„Cu acest sistem de cogenerare, am atins un alt obiectiv din cadrul strategiei de crestere a sustenabilitatii in termeni de conservare a resurselor si reducere a impactului asupra mediului”, afirma Helmut Schaller, manager in departamentul tehnologic (Krombacher).

 

Rezumatul proiectului

 

Client/operator: Krombacher Brauerei GmbH & Co. KG

Domeniul de aplicare: Industria alimentara

Locatie: Kreutzal-Krombach (Germania)

Echipament: avus 2000a

Tipul combustibilului: gaz natural

Putere electrica: 2,000 kW

Putere termica: 1,977 kW

Amplasare: camera motoarelor

 

Aici gasesti mai multe informatii cu privire la echipamentele de cogenerare. Daca doresti mai multe informatii cu privire la cea mai buna solutie pentru reducerea costurilor energetice, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact.


Citeste si:

Cogenerare in cadrul unui hotel: economii la energie de 4,000 € lunar

Comisia Europeana propune noi reguli pentru strategia de utilizare a gazului, caldurii si agentilor de racire

UE: Cota de energie din surse regenerabile a crescut cu 16% in 2014