Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Fabrici de zahar: record in productia de energie electrica de la punerea in functiune

cogenerare fabrica

                                                                                   (imagine: abc.net.au)

 

Fabrica de zahar Racecourse a inregistrat un record in ceea ce priveste producerea de energie electrica de la punerea in functiune a echipamentului de cogenerare, fiind vorba de anul 2013. In timpul perioadei de recolta,  cel mai bun rezultat inregistrat a fost de 5,200 de magawati-ora.

 

Importanta optimizarii in cogenerare

 

Managerul General al Mackay Sugar, Jason Lowry, spune ca a lucrat intens la perfectionarea metodelor utilizate la fabrica, precum si asupra imbunataririi productiei de trestea de zahar. ,,Inca de la inceputul activitatii, anul 2013, am avut sase saptamani separate cu valori peste 5,000”, afirma Jason Lowry.

 

„Anul trecut nu am obtinut cantitatea de trestie de zahar la care ne asteptam la Rececourse, asa cam am format o echipa compusa din management si agajati ai fabricii pentru a elabora un proiect in acest sens.”

 

„Am obtinut proiectul si acesta ne-a permis sa crestem productia in cadrul fabricii si acum ne concentram cu operatorii sa maximizam tot ceea ce se poate.”

 

„De-a lungul anului, am avut cateva saptamani in care am produs doar 4,400 megawati-ora, dar a urmat o serie in care cifrele s-au imbunatatit si acum au ajuns la 5,200, unde planuim sa ramanem.”

 

Anul anterior (2014), productia Mackay Sugar a fost  de 5,5 milioane de tone si 4,8 estimata pentru 2015.

 

Instalatia de cogenerare utilizeaza resturile rezultate prin procesarea trestiei de zahar, pentru a produce energie electrica si termica.

Fabrica utilizeaza o parte din energie generata, iar restul este redirectionat catre reteaua din Mackay.

De asemenea, fabrica produce o treime din necesarul de energie electrica pentru aceasta regiune.

 

Solutia potrivita

 

Cea mai bun solutie tehnica se stabileste urmand necesarul de energie electrica si termica, prin analiza numarului de consumatori, precum si cantitatile de combustibil pe care le ai la dispozitie. In functie de aceste aspecte, se realizeaza un studiu de fezabilitate si se determina cel mai eficient echipament de cogenerare.

 

Acest articol a avut rolul de a prezenta beneficiile unui sistem de cogenerare si importanta optimizarii pentru obtinerea rezultatelor dorite. Daca ai intrebari cu privire la cogenerare, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact.

 

Alege reducerea semnificativa a costurilor energetice!

Ramai alaturi de noi pe Facebook si LinkedIn pentru cele mai noi stiri in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.abc.net.au/news/2015-07-31/new-electricity-record-for-cogeneration-plant-at-sugar-mill/6662388


Sustenabilitate: un termen introdus inca din scoala generala. Ce parere ai?

IEA publica un raport privind piata energetica a Europei. Afla mai multe!

Fabrici de bere: cogenerarea ajuta Krombacher in atingerea obiectivelor energetice. Afla mai multe!