Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

G20 reafirma angajamentele pentru cooperare in domeniul climatic si energetic la summit-ul din China

eficienta energetica

 

Schimbarile climatice si cooperarea in domeniul energetic au fost subiectele cele mai importante la intalnirea din Hangzhou, China, una din economiile in plina ascensiune. Evenimentul a avut loc in perioada 4-5 septembrie 2016.

 

G20 a reafirmat angajamentul pentru dezvoltare sustenabila, sustinere si actiuni pentru combaterea schimbarilor climatice.  Demersurile vor duce duce la un viitor energetic cu un impact redus asupra mediului si sisteme energetice sustenabile, acestea fiind aspect ce vor stimula cresterea economica.

 

Stoparea cantitatilor mari de emisii

 

Statele Unite si China, unde se produc cele mai cantitatii de emisii cu efect de sera (aproximativ 40% din cantitatea totala la nivel mondial), sustin Acordul de la Paris in ceea ce priveste schimbarile climatice.

 

G20 saluta eforturile membrilor in atingerea obiectivelor Acordului de la Paris si incurajeaza dezvoltarea unui numar cat mai mare de proiecte pana la finalul anului 2016. De asemenea,  a fost mentionata importanta atingerii obiectivelor climatice pentru statele dezvoltate, pentru a fi un sprijin si tarilor in curs de dezvoltarea in atingerea target-urilor discutate la Paris.

 

Summit-ul a pus in evidenta necesitatea investitiilor in energie verde si in proiecte ce duc la securitate energetica si previn dezechilibre in ceea ce priveste pretul energiei. 

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele mai noi stiri din domeniul energetic! 

 

Sursa: Comisia Europeana


Citeste si: 

Cogenerare in cadrul unui camin studentesc din Londra
 
Probleme ecologice din Romania solutionate cu ajutorul cogenerarii
 
Romania a atins o capacitate de 4,690 MW energie din surse regenerabile