Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

IEA: Proces de tranzitie a sistemului energetic. La ce se refera acest lucru?

eficienta energetica

 

Agentia Internationala pentru Energie (IEA) a lansat studiul World Energy Outlook 2015. Acesta acopera subiecte precum scaderea pretului petrolului la nivel global, apogeul atins de consumul de carbune in China si rezultatele summit-ului in domeniul climei desfasurat in luna decembrie la Paris. Studiul reprezinta o lectura judicioasa pentru intreg sectorul energetic.

 

Continutul este legat de „semne clare” ale unei tranzitii in sectorul energetic, tinand cont de faptul ca energia din surse regenerabile acopera jumatate din capacitatea produsa la nivel mondial in anul 2014. Mai mult, au fost luate multe angajamente in ceea ce priveste cresterea capacitatii energiei din surse de regenerabile si implementarea de masuri de eficienta energetica.

 

Referitor la acest studiu, Miguel Arias Canete, comisar pentru combaterea schimbarilor climatice si energie, afirma: „ Vestea cea buna este reprezentata de aceasta tranzitie catre energia verde. Dar, in timp ce directia este in schimbare, destinatia inca nu este la doua grade. Sunt convins ca hotararile din cadrul summit-ului de la Paris vor accelera aceasta tranzitie necesara sistemului energetic global. Uniunea Europeana este pregatita sa isi duca la bun final misiunea”.

 

Studiul include si prognoze pana in anul 2040 si analizeaza sectorul energiei din surse regenerabile, combustibilii fosili, eficienta energetica si emisiile de CO2. Se astepta o crestere cu o treime in cazul cererii de energie in intervalul 2013-2040, rezultata din cresterea consumului de energie din cadrul tarilor in curs de dezvoltare.

 

Aici gasesti forma completa a studiului

 

Sursa: https://ec.europa.eu/energy/en/news/global-energy-transition-underway-iea


Te-ar putea interesa si:

Instalatii de recuperare de caldura prin finantare ESCO. Afla mai multe despre Interesco!


Romania a devenit a opta tara din UE membra a CSLF

Lansarea oficiala a studiului "Eficienta energetica — prioritate nationala pentru reducerea saraciei energetice, cresterea calitatii vietii si siguranta consumatorilor de energie