Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

IEA publica un raport privind piata energetica a Europei. Afla mai multe!

eficienta energetica

 

Agentia Internationala pentru Energia (IEA) a publicat un raport privind design-ul pietei energetice a Europei. Raportul, cu titlul „Key recommendations for European electricity market design”, contine bune practici in adaptarea pietei energetice la schimbarile ce au loc in acest sector.

 

Raportul implica cele mai bune moduri de „reincarcare” a pietelor energetice – proces de inlocuire a infrastructurii actuale cu o forma de sustinere a procesului de decarbonizare si securizare a resurselor energetice.

 

Vorbind in cadrul lansarii raportului (Bruxelles, 18 februarie), Miguel Arias Canete, comisar european  pentru combaterea schimbarilor climatic si energie, afirma: „Principala noastra provocare este sa ducem Europa pe prima pozitie in domeniul energie din surse regenerabile. Trebuie sa ne pregatim pentru un sistem energetic in care mai mult din jumatate de consumul de energie va fi acoperit din surse regenerabile”.

 

Pentru indeplinirea acestei misiuni, proiectarea pietei energetice trebuie sa fie realizata urmand pasii acestei tranzitii. Trebuie sa asigure toate beneficiile aceste integrari si sa maximizeze utilizarea de energie din mai multe surse.

 

Noul raport prezinta un design complex al pietei energetice, prin introducerea pietelor competitive in majoritatea tarile membre ale Organizatiei pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD).

 

Aici gasiti rezumatul raportului. Va vom tine la curent cu noi informatii legate de acesta.

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Fabrici de bere: cogenerarea ajuta Krombacher in atingerea obiectivelor energetice. Afla mai multe!

Cogenerare in cadrul unui hotel: economii la energie de 4,000 € lunar

Comisia Europeana propune noi reguli pentru strategia de utilizare a gazului, caldurii si agentilor de racire