Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

IEA: Scaderea emisiilor de carbon in orase este necesara

energie verde

 

Din ultimul raport emis de Agentia Internationala pentru Energie (IEA) rezulta necesitatea tranzitiei catre un sistem energetic bazat pe emisii scazute de carbon. Se pune accentul in mod special pe zonele urbane, acestea conturand doua treimi din potentialele sfere in care se pot implmenta tehnologii pentru cresterea eficientei energetice si scaderea emisiilor cu efect de sera.

 

Solutia propusa de IEA

 

Energy Technology Perspectives 2016, documentul de care am mentionat anterior, ofera o serie de pasi pentru incetinirea procesului de incalzire globala, cu nu mai mult de 2oC. Aceste masuri vin in completarea Conferintei Climatice desfasurate la Paris (COP 21), in luna decembrie a anului 2015.

 

“Orasele astazi cuprind aproape jumatate din populatia globala, dar implica si consumul a doua treimi din totalul cererii de energie si sunt responsabile cu producerea a 70% emisii  cu efect de sera din cadrul sectorului energetic. Asadar, orasele trebuie sa joace un rol important pentru atingerea obectivelor stabilite in cadrul COP21”.

 

Concluzie

 

Ca un rezumat la acest raport, Dr.Birol afirma: “COP21 s-ar putea dovedi un moment istoric pentru actiunile in domeniul climatic, iar evolutia tehnologiilor de producere energiei verzi ofera un plus de curaj. Chiar si asa, progresul este destul de lent, si trebuie accelerat pentru a preveni situatia in care preturile scazute la combustibili fosili pot reprezenta o piedica in trazitia catre un sistem cu emisii scazute. Conditiile actuale ale pietei vor fi un test pentru guverne in a arata dedicarea acestora catre angajamentele luate la Paris.

 

Pentru forma complete a articolului, click aici!

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: IEA


Citeste si: 

Noi discutii in domeniul energiei verzi in cadrul cele de-a VII-a Conferinte Ministeriale
 
Obiectivul si modul prin care Irlanda va reduce costurile energetice
 
Eficienta energetica: Rusia ar putea trece la un consum de 100% energie verde in urmatorii 15 ani!