Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Industria alimentara: Companii de top tind spre 100% energie verde

eficienta energetica

 

Unilever si Mars, doua companii importante din industria alimentara, au anuntat trecerea catre a 100% energie din surse regenerabile. Insa, acestea nu sunt singurele. Trecerea mai multor companii in sfera energie verzi a insemnat reducerea emisiilor de carbon cu 22% in perioada 1999 si 2012, conform Agentiei Europene pentru Mediu (EEA).

 

 

Per total, consumul de combustibil in industria alimentara si industria bauturilor a scazut cu 65% in perioada 1990, conform EEA

 

Majoritatea reducerilor reprezinta rezultatul masurilor de eficienta energetica si trecerea catre utilizarea energiei din surse regenerabile. Pe langa studiile EEEA, FoodDrinkEurope a reazat un sondaj ce arata ca 90% din respondenti folosesc deja energie verde.

 

,,Este o miscare generala si accelerata catre utilizarea energiei verzi in agricultura si in industria alimentara din Europa”, afirma Lars Hoelgaard, director in cadrul Directiei Generale pentru Agricultura din cadrul Comisiei Europene.

 

Un avantaj al industriei alimentare

 

Trecerea catre energie verde se face relativ usor in industria alimentara. Cum asa? Punctam faptul ca toate resturile de origine biologica sau deseuri ce rezulta din industria alimentara sau industria bauturilor pot fi valorificate. Combustibilul este practic la indemana companiilor.

 

Vazand beneficiul utilizarii deseurilor pe post de combustibil, companiile si-au setat obiective pentru a atinge un consum de 100% verde. Pe langa resturile alimentare, o serie de fabrici au inceput sa produca biogaz prin prelucrarea apelor uzate, reducand cantitatea de energie consumata si nivelul de emisii.

 

 Astfel, putem spune ca „dispare” termenul de deseuri. Totul este refolosit pentru cresterea eficientei energetice a companiilor. Acest lucru inseamna costuri reduse si posibilitatea de investitie e economiilor in alte obiective organizationale.

 

 

Centrele de productie Unilever din Europa achizitioneaza energie produsa din surse regenerabile, pe langa energie produsa cu ajutorul instalatiilor de cogenerare.

 

Aici puteti consulta gama de echipamente de cogenerare. Acestea va vor ajuta sa reduceti semnificativ costurile energetice. Daca aveti intrebari, va stam oricand la dispozitie cu urmatoarele date de contact!

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa:https://www.euractiv.com/section/agriculture-food/news/food-giants-shoot-for-100-renewable-energy-target/


Citeste si:

Industria alimentara: Companii de top tind spre 100% energie verde

MMAP: Impulsionarea Tranzitiei spre Economia Verde in Romania

ANRE: Noi standarde de performanta in domeniul energetic