Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Instalatie de cogenerare pentru o cladire istorica din New York

 

cogenerare cladire istorica

                                                                     (sursa: cogenerationchannel.com) 

 

Despre proiect

 

Un echipament de cogenerare va fi implementat in cadrul unei cladiri istorice din orasul New York, cu scopul de a reduce costurile energetice.

 

Situata pe Wall Street, Cipriani Club Residence a jucat rolul de banca in anul 1836, anul constructiei, iar in anul 2007 a fost transformata in centru de gazduire a 107 unitati comerciale si rezidentiale.

 

Costuri energetice reduse considerabil

 

Cladirea va gazdui curand si un echipament de cogenerare cu o capacitate de 750 kW, asigurand necesarul caldura, energie electrica si agent termic la temperaturi scazute.

 

Proiectul de 8,3 milioane de dolari va fi finantat partial de New York City Energy Efiiciency Corportantion (NYCEEC), organizatie non-profit din domeniul serviciilor financiare.

 

Se asteapta ca acest proiect sa reduca consumul energetic si emisiile cladirii, costurile ajungand undeva la jumatate. Practic, economiile vor fi de aproximativ 900,000 de dolari pe an.

 

Cogenerare si trigenerare in cateva cuvinte

 

Conceptul de cogenerare presupune producerea simultana a doua forme de energie: electrica si termica, cu aceeasi instalatie, folosind un singur combustibil.

 

Trigenerarea semnifica producerea concomitenta a trei forme de energie - electrica, energie termica sub forma de caldura si energie termica sub forma de frig, aceasta din urma, fiind obtinuta prin intermediul unui chiller cu absorbtie.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele mai noi stiri din domeniul energetic! 

 

Sursa: http://www.cogenerationchannel.com/en/news-and-events/91/


 

Te-ar putea interesa si: 

Metodologia de monitorizare a sistemului de promovare a energiei electrice din surse regenerabile de energie prin certificate verzi
 
Energia din surse regenerabile este intr-o continua expansiune
 
Piata cogenerarii va creste cu 9% in urmatorii sapte ani, conform Grand View Research