Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Investitorii americani prefera cladirile verzi. Care sunt beneficiile?

eficienta energetica

 

Proprietarii de cladiri se orienteaza catre masurile de eficienta energetica pentru reducerea costurilor operationale si a costurilor cu energia, sustine o firma cu profil juridic din USA.

 

Ce factor motiveaza schimbarea?

 

Paragraful anterior a fost extras din cadrul unui studiu realizat de Deloitte. Din cadrul acestuia, rezulta ca 79% dintre proprietarii de cladiri vad reducerea costurilor cu energia ca fiind o mare oportunitate in mentinerea avantajului competitiv. Mai mult de jumatate din respondenti sunt motivati sa reduca facturile la energie si, mai mult, ar fi dispusi sa dezvolte proiecte prin care sa produca energia necesara cladirii.

 

Ce spun statisticile?

 

Din punct de vedere economic, lucrurile arata foarte bine pentru companii. De exemplu, amortizarea unei investitii intr-un proiect cu becuri LED se poate face in doi ani. Perioada variaza in functie de dimensiunea cladirii si de numarul de consumatori.

Daca mergem pe o privire de ansamblu, reducerea consumului cu 20 de procente poate insemna o economie in sectorul comercial de aproximativ 40 de miliarde de dolari. Aceasta economie se reflecta in cadrul tuturor companiilor ce desfasoara actiuni pentru eficienta energetica.

 

Rezultate impresionante

 

Prin realizarea unei evaluari a cantitatii de energie consumate si prin identificarea celor mai eficiente masuri, companiile pot beneficia de o reducere semnificativa a costurilor cu energia. Un studiu de caz interesant a fost publicat de Institute for Market Transformation (USA). In urma cu cinci ani, in cadrul Empire State Building a fost implementat un proiect in valoare de un miliard de dolari, iar acesta aduce economii anuale de 38 de procente din consumul total. Procentele echivaleaza cu suma de 4,4 miliarde de dolari.

 

Si tu poti beneficia de astfel de proiecte prin adoptarea masurilor potrivite pentru afacerea ta! Iti propunem o metoda de inalta eficienta energetica, si anume cogenerarea. Afla mai multe despre ce presupune implementarea unei instalatii de cogenerare!

Daca aveti intrebari, va suntem alaturi! Aici aveti si datele noastre de contact.

 

Sursa: http://www.energymanagertoday.com/energy-efficiency-building-owners-increasingly-get-it-0115355/ 


Te-ar putea interesa si:

O solutie pentru economie si mediu. Ce schimbare majora s-a produs in China?

Comunicat de presa - Dezbateri tematice cu ocazia vizitei oficiale in Romania a delegatiei Grupului Britanic al Uniunii Interparlamentare joi, 24 septembrie 2015

Companii de top doresc un consum de 100% din surse regenerabile. Afla mai multe detalii!