Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

JRC a lansat un raport privind sectoarele de interes in domeniul energetic

eficienta energetica

 

Mai multe proiecte in domeniul eficientei energetice 

 

Joint Research Centre (JRC) a elaborat o harta a actiunilor ce prezinta interes in zona energetica, cu scopul de a ajuta membrele Uniunii Europene sa dezvolte o colaborare de lunga durata si sa incurajeze dezvoltarea de  proiecte in domeniul eficientei energetice.

 

Raportul prezinta masurile de eficienta energetica, retelele energetice inteligente, automobilele electrice, precum si energia eoliana ca fiind elementele prioritare in regiunile si tarile europene.

 

De asemenea, studiul JRC s-a bazat pe tehnologiile incluse in Planul Strategic European pentru Tehnologiile din Energie (Planul SET). Rezultatele arata ca eficienta energetica a fost prioritara pentru 23% dintre strategii, retelele energetice inteligente in 15%, automobilele electrice in 13%, iar energia eoliana si biocombustibilii in 9% dintre acestea.

 

Cogenerare si trigenerare

 

Doua masuri ce reduc semnificativ costurile energetice si au un impact redus asupra mediului inconjurator sunt reprezentate de implementarea cogenerarii sau trigenerarii. Conceptul de cogenerare presupune producerea simultana a doua forme de energie: electrica si termica, cu aceeasi instalatie, folosind un singur combustibil. In plus, trigenerarea include si producerea de agent termic la temperaturi scazute.

 

Pentru descarcarea raportului, click aici!

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


Citeste si: 

Un sistem de cogenerare aplicat in cadrul unei ferme de lapte
 
Ministrii Energiei G20 se vor implica in solutionarea provocarilor din sectorul energetic si climatic
 
Principalele tinte ale Strategiei Energetice Nationale. Citeste declaratia Secretarului de Stat in Ministerul Energiei!