Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Masuri de eficienta energetica in cadrul „Efficient Energy Forum 2015”. Ce schimbari se anunta?

eficienta energetica

 

In cadrul conferintei „Efficient Energy Forum 2015”, desfasurata in data de 08 octombrie 2015, au fost discutate principalele elemente ce tin de reorganizarea strategiei de eficienta energetica a Romaniei. Acest lucru vine in sustinerea activitatilor pentru atingerea targetului impus de U.E. pentru anul 2020.

 

B-Team Energy and Environment, in calitate de partener in cadrul acestui eveniment, a promovat beneficiile implementarii instalatiilor de cogenerare, ca masura de eficienta energetica.  „Proiectele de cogenerare se desfasoara urmand parametrii clari de consum. Clientii nostri au beneficiul producerii continue de energie electrica si termica, alaturi de reduceri semnificative in ceea ce priveste costurile cu energia. Avem certitudinea ca acesta metoda de eficienta energetica va aduce un plus de valoare si competitivitate clientilor nostri”, afirma Gabriel Istoc, General Manager B-Team Energy and Environment.

 

Maricel Popa, Secretar de Stat in Ministerul Economiei, Comertului si Turismului, sustine ca eficienta energetica este o prioritate pentru Romania, iar investitiile statului vor incuraja companiile in adoptarea masurilor de eficientizare a consumului de energie. Peste aproximativ o luna de zile, se va lansa si caietul de sarcini privind noua strategie energetica. Acesta va atinge, printre alte aspecte, preturi energetice acceptabile. De asemenea, pe sectorul energiei din surse regenerabile, Romania are potentialul de a furniza energie catre tari precum Turcia sau Grecia.

 

Noile actiuni in domeniul energetic vor viza sistemul public de energie, cat si sectorul privat. In cadrul evenimentul, au fost discutate oportunitatile de atragere de fonduri pentru proiecte de eficienta energetica in industrie. O serie de beneficii vor veni odata cu Strategia Nationala pentru Competitivitate 2015-2020. Pe langa alte aspecte, aceasta vizeaza reducerea fiscalitatii.

 

Pentru mai multe informatii despre cogenerare, click aici. Daca aveti intrebari, va stam la dispozitie cu urmatorele date de contact. Contactati-ne acum si beneficiati de un studiu de pre-fezabilitate gratuit! 

 


Citeste si: 

ANRE publica un studiu privind eficienta energetica. Descopera recomandarile!

Raportul UE privind productia de energie verde

Productia de energie verde este in crestere. Ce cota se va atinge in anul 2020?