Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Masuri de eficienta energetica in portofoliul Ikea

 

Compania Ikea va implementa un proiect de eficienta energetica ce va avea rolul de a utiliza biogazul in producerea de energie electrica, prin conversie in cadrul unui proces electro-chimic.

Rezultatele acestui proiect vor depasi randamentul generatorului standard actual, generand 2,497,651 KWh anul, prin intermediul unui echipament cu o putere de 300 KW. Alaturi de instalatia solara implementata in anul 2011, echipamentul va avea rolul de a asigura mare parte din energia utilizata de magazin.

Cantitatea de dioxid de carbon redusa va fi de 1,304 tone, reprezentand echivalentul cantitatii emise de 249 de masini si 163 de locuinte pe an. 

Referitor la acest proiect, Pat Choa, managerul magazinului din Emeryville, afirma: „Similar sistemului solar montat pe acoperis, acest echipament va reduce semnificativ amprenta de carbon si nivelul de energie utilizat din reteaua locala, contribuind la consolidarea viziunii noastre de a creea o viata de zi cu zi mai buna pentru populatie”.

Din punct de vedere tehnologic, Ikea are in componenta strategiei de eficienta energetica sisteme HVAC (sisteme de incalzire, ventilatie si aer conditionat), sisteme de iluminat, materiale de constructie reciclate, lucarne in zonele de depozitare si containere pentru depozitarea apei. De astfel, s-a stabilit un obiectiv de inlocuire a becurilor cu incandescenta cu cele cu LED, pana in anul 2016. 

Sursa: http://www.renewableenergymagazine.com/article/ikea-to-expand-its-renewable-energy-portfolio-20150327


Citeste si: 

Castiga prin scaderea pretului la energie 

Schema de subventionare a proiectelor mici de energie regenerabila a primit unda verde de la Comisia Europeana


Vrei sa aflii primul noutatile despre energie regenerabila? Ne gasesti si pe Linkedin sau Facebook. Click mai jos!