Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Masurile de eficienta energetica pot aduce economii de 140 miliarde de euro pana in 2030

metode eficienta energetica

 

Cum putem atinge aceasta performanta?

 

Prin masuri de eficienta energetica si modificari in ceea ce priveste eco-design-ul produselor implementate la nivel global, ar insemna economiii semnificative in costurile energetice si reduceri in cazul emisiilor de gaze cu efect de sera. O cantitate de energie mai mare de 7,600 TWh  ar putea fi economisita, insemnand o reducere de 13% din consumul de energie din zona business.

Aici aveti atasat raportul Comisiei Europene, pentru mai multe informatii privind beneficiile metodelor de eficienta.

 

Eficienta energetica si reducerea CO2

 

Cele doua puncte importante mentionate in primul paragraf, masuri de eficienta energetica si eco-design, pot ajuta in economii echivalente cu dublul consumului anul de energiei electrica din SUA, acesta fiind incadrat undeva intre 280-410 miliarde de euro.

In acelasi timp, o cantitate de 4,450 Mt de carbon ar putea fi evitata. Vorbim de echivalentul unui procent de 7% al emisiilor in anul 2030. Mai mult, echivalentul unei cantitati produse de 1,170 centrale electrice pe baza de carbune sau mai mult decat intreaga cantitate de emisii produsa in Uniunea Europeana in 2012.

 

Cum stau lucrurile astazi?

 

Pana in prezent, standarde privind masurile de eficienta energetica au fost implementate in mai mult de 70 de tari. Studiul mentionat la incepetul articolului prezinta aceste actiuni ca fiind prima etapa in dezvoltarea unui sistem energetic eficient.  De asemenea, aceste standarde ar putea duce la dezvoltarea a 1.7-2.5 milioane de locuri de munca pana in 2030, lucru din ce in ce mai vizibil in sectoarele de productie.

 

Mai multe informatii gasiti in studiul efectuat de Comisia Europeana: Savings and benefits of global regulations for energy efficient products

 

Sursa: https://ec.europa.eu/energy/en


 

Te-ar putea interesa si:

A cincea reuniune a Grupului de Lucru romano-turkmen. Ce aspecte au fost discutate?


INS: Resursele si consumurile energetice in 2014


Vino cu lista intrebarilor tale la Renexpo! Iti vor raspunde specialisti in domeniul energiei