Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Mii de dolari castigati din deseuri. Afla cum poti implementa o astfel de tehnologie!

energie din surse regenerabile

 

Un articol despre statia de tratare a apei din orasul Syracuse (S.U.A), unde s-au luat recent masuri pentru extinderea serviciilor. Acest lucru a fost determinat de o anticipare a cresterii demografice in regiune cu peste 25% in urmatorul deceniu. Acum, tratarea apei nu va fi singurul obiect de activitate al statiei.

 

Serviciile acopera sapte orase, conform managerului Kevin Cowan.  Mai exact, vorbim de 215,000 de persoane si multi consumatori industriali, incluzand o baza aeriana.

 

Ce produs se poate obtine?

 

Prin procesarea apei reziduale se pot obtine cantitati semnificative de metan. Astfel, echipamentul amplasat in cadrul statiei are rolul de a utiliza acest combustibil pentru a produce energie.

 

Proiectul acopera 100% din necesarul de agent termic  si 90% din energia electrica. Totul a fost posibil prin implementarea si optimizarea unu sistem de cogenerare. Aici poti analiza o serie de echipamente, precum si aria lor de aplicabilitate. Cu siguranta va juca un rol important in eficientizarea consumului de energie.

 

“Economiile lunare se incadreaza intre 20,000 si 30,000 de dolari”, afirma Cowan. Pe langa acest lucru, tehnologia implementata va reduce si emisiile cu efect de sera, fiind in concordanta cu standardele impuse de statul Utah in ceea ce priveste calitatea aerului.

 

Afla mai multe despre cogenerare si alege reducerea considerabila a costurilor energetice!

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.deseretnews.com/article/865656456/Using-human-waste-to-generate-power-and-save-thousands-of-dollars.html?pg=all


Te-ar putea interesa si: 

Danemarca invata S.U.A. cum utilizeze energie din surse regenerabile
 
Uniunea Energetica: Noi investitii disponibile in sectorul energiei verzi
 
Tarile membre U.E. discuta despre noile reglementari ale pietei energetice