Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Ministerul Energiei a publicat proiectul Strategiei Energetice a Romaniei

strategia energetica a romaniei


Ministerul Energiei a lansat in consultare public
a proiectul Strategiei Energetice a Romaniei 2016-2030, cu perspectiva anului 2050. Documentul va putea fi consultat pe site-ul ministerului, in sectiunea de Transparenta Decizionala.

E demn de retinut faptul ca am construit o Strategie Energetica prin care am scanat sectorul atat pe orizontala, cat si pe verticala, astfel incat sa avem o imagine exacta a locului in care ne aflam astazi si sa ne putem construi scenarii solide pentru directiile pe care ni le dorim in viitor. Tin sa mentionez faptul ca nu ne-am dorit sa avem o Strategie inflexibila, ci mai degraba un document care sa fie o harta a deciziilor care vin si care in acelasi timp sa permita celor care vor lua decizii sa aleaga in cunostinta de cauza.

Sunt multumit de efortul celor care au lucrat la realizarea Strategiei Energetice si ii indemn pe cei implicati in sectorul energetic sa se aplece cu atentie asupra rapoartelor. Comentariile si opiniile legate de documentul pe care il prezentam publicului astazi sunt binevenite pentru ca aceasta Strategie are menirea de a reflecta multitudinea de idei existente in sectorul energetic”, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei.

Proiectul Strategiei Energetice a Romaniei supus consultarii publice traseaza directiile de dezvoltare ale sectorului energetic national pentru urmatoarele decenii, oferind autoritatilor publice si investitorilor repere necesare pentru intemeierea deciziilor strategice.


Strategia Energetica a Romaniei are cinci obiective fundamentale:

·       securitate energetica

·       piete de energie competitive, baza a unei economii competitive

·       energie curata si sustenabilitatea sectorului energetic

·       modernizarea sistemului de guvernanta energetica

·       protectia consumatorului vulnerabil si reducerea saraciei energetice.

 

Intreaga Strategie Energetica o puteti accesa aici.

strategia energetica a romaniei