Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Ministrii Energiei au conturat design-ul pietei energetice. Ce rol va juca energia verde?

energie din surse regenerabile

 

Ministrii din cadrul Uniunii Europene au discutat despre viitorul design al pietei energetice a Europei in cadrul unei intalniri informale, ce a avut loc in Amsterdam, 10-11 aprilie. Tema a fost reprezentata de tranzitia pietelor energetice pana in anul 2050.

 

„Sistemele energetice se schimba rapid. Pana in 2030 jumatate dintre acestea vor utiliza energie din surse regenerabile si in 35 de ani nu vor mai implica emisii de carbon. Reprezinta un mare pas pentru procentul de 27,5% detinut de energia verde. Trebuie sa pregatim sistemele energetice, facandu-le mult mai flexibile si orientate catre piata. Doar atunci putem sa atingem angajamentele in domeniul climatic luate la Paris si obiectivele energetice ale Uniunii Europene,”afirma Miguel Arias Canete,  Comisar European pentru Energie si Combaterea Problemelor Climatice.

 

Comisia Europeana a fixat design-ul pietei energetice in topul agendei de la Amsterdam. Initiativele pentru noua piata energetica, lansate de Comisie in luna iulie a anului 2015, vor adapta reglementarile UE la schimbarile din cadrul sistemului energetic. Acest lucru va permite cresterea cantitatii de energie produse din surse regenerabile.

 

De asemenea, se doreste stabilirea unor preturi ce vor atrage investitori, incuraja competitia si vor face accesul mai usor pentru noi operatori. Piata energetica trebuie sa devina mai flexibila pentru a imbunatatii procesul de distributie al energiei si pentru a permite producatorilor de energie verde sa beneficieze de integrarea pietelor.

 

Sursa: Comisia Europeana


Banca Mondiala prezinta planificarea actiunilor in domeniul climatic

Anunt referitor la pretul de referinta la 1 aprilie 2016 pentru certificatele de emisii de gaze cu efect de sera

Alimentare cu gaz: Proiectul Midcat si finantare europeana de 5,6 milioane de euro