Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Modul prin care Regatul Unit isi poate atinge obiectivele energetice

Obiectivul Uniunii Europene

 

Uniunea Europeana are in target atingere a unui procent de 20% energie regenerabila din totalul de energie produsa. Acest lucru trebuie realizat pana in anul 2020 si necesita dezvoltarea de proiecte in fiecare dintre statele membre. In acest mod, putem benefica de o piata energetica sustenabila, competitivitate si preturi accesibile pentru cetateni si companii.

 

O sursa de energie ce nu trebuie neglijata

Guvernul Regatului Unit atrage atentia asupra beneficiului oferit de producerea de energie prin managementul deseurilor. Acest stat are capacitatea de a valorifica 100 de milioane de tone, iar acest lucru duce la obtinerea unui procent de 7% din necesarul de energie pentru atingerea targetului impus de U.E.

 

Exista si bariere in dezvoltarea proiectelor?

Legislatia privind managementul deseurilor nu exploateaza toate oportunitatile oferite de acest sector. Au aparut modificari de la ultima masura,  fiind vorba de scaderea tarifelor fixe tip „feed-in” cu 20%, iar in schema de investitii pentru anul 2015 digestia anaeroba nu a fost considerata eligibila.

O alta bariera este legata de perceptia publica asupra proiectelor desfasurate in domeniul energiei regenerabile. Instalatiile eoliene si solare implementate primesc si mentiuni negative din media, managementul deseurilor nefiind scutit. Unele persoane considera ca aceste instalatii ar putea afecta mediu, produce zgomot sau miros. Trebuie luat in calcul faptul ca se va putea furniza energie pentru multe locuinte, se vor atrage investitii si se vor crea locuri de munca.

In contrast cu mentiunile negative, conceptul de „energie regenerabila” beneficiaza de mentiuni pozitive in Marea Britanie. Oamenii sustin proiectele in acest domeniu, in masura in care plasarea instalatiilor nu se face in aproprierea locuintelor. Mare parte din bariere au disparut odata cu targetul U.E. pentru anul 2020. Cadrul legislativ a suferit modificari si a fost inteleasa ideea ca este necesara colaborarea intre state pentru securizarea sectorului energetic.

 

Cum influenteaza diferentele legislative din cadrul Regatului Unit?

Cadrul legistilativ al Angliei asigura o productie semnificativa de energie prin valorificarea deseurilor organice. In Scotia si  Irlanda de Nord, a fost elaborata o lege privind sortarea deseurilor alimentare. Consiliile locale din Tara Galilor si Scotia au impus un target energetic prin managamentul deseurilor, avand la baza un sistem de colectare a reziduurilor casnice. Acest tip de sistem lipseste Angliei pentru obtinerea unui randament energetic mai bun.

Pana in iulie 2015, erau 200 de statii functionale si 30 dintre acestea aveau capacitatea de a asigura caldura termica pentru 100,000 de locuinte

 

Sursa: http://www.renewableenergyfocus.com/blog/2015/8/26/anaerobic-digestion-can-help-uk-reach-renewable-energy-targets/1172.aspx


Te-ar putea interesa si: 

Noi investitii in eficienta energetica pregatite pentru aceasta toamna

Producerea de energie din surse regenerabile. Afla acum beneficiile cogenerarii!

Noul ghid de sustinere a eficientei energetice elaborat de POR