Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Noi actiuni pentru dublarea eficientei energetice in orase pana in 2030

eficienta energetica

 

Desi orasele ocupa doar 3% din suprafata terestra, acestea acopera 70% din consumul de energie si emisii. Un nou parteneriat va avea rolul de a eficientiza consumul de energie pentru zona urbana.

 

World Green Building Council si World Resources Institute – led Bulding Efficiency Accelerator si-au unit fortele pentru a creste nivelul de eficienta energetica a oraselor pana in anul 2030.

 

Consiliile pentru Cladiri Verzi din Columbia, Emiratele Arabe Unite, Polonia si Africa de Sud vor incepe colaborarea cu primariile si administratiile municipal din Bogota, Dubai, Varsovia si Tshwane pentru adoptarea de proiecte in domeniul eficientei energetice.

 

World Green Building Council va furnizare resursele necesare pentru a ajuta conducatorii oraselor cum certificatele verzi pentru cladiri pot ajuta la extinderea bunelor practice si la cresterea cererii de proiecte in acest sector.

 

“Orasele sunt leader puternici: in calitate de proprietari, investitor si factori de decizie la nivel politic, contureaza viitorul in termeni de sustenabiltiate”, afirma Jenifer Layke, director in cadrul WRI Building Efficiency Initiative. “Cladirile eficiente cresc productivitatea oamenilor si  a sistemelor energetice”.

 

“Prin eforturile comune ale World Green Building Council si World Resources Institute Bulding Efficiency Accelerator, se va sprijini dezvoltarea unui cadrul politic propice si vor fi vizibile actiuni in toate orasele: acelea ce reprezinta adevarate exemple si acelea ce doresc sa faca mai mult.”

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele mai noi stiri din domeniul energetic! 

 

Sursa: http://www.eco-business.com/news/new-push-to-double-city-energy-efficiency-gains-by-2030/


Te-ar putea interesa si: 

Chinezii ar fi dispusi sa plateasca mai multe pentru energie verde, conform CREI
 
Complexul Olimpic din Montreal va beneficia de un sistem eficient energetic
 
Secretarul de stat Cristian Busu a participat la Adriatic – Baltic – Black Sea Leaders Initiative Summit