Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Noi investitii in eficienta energetica pregatite pentru aceasta toamna

                               

Comisia Europeana anunta masuri pentru buna functionare a Fondului European de Investitii Strategice (EFSI). Din aceasta toamna se va mobiliza un buget de 315 miliarde de euro sectorul domeniul energetic. Obiectivele au la baza securizarea, sustenabilitatea, competitivitate si energie la un pret accesibil pentru cetateni si pentru companii.

Ar putea fi necesara o investitie de 1 trilion de euro pentru sectorul energetic pana in anul 2020

 

Ce oportunitate va ofera EFSI?

Fondul European de Investitii Strategice (EFSI) va poate ajuta sa accesati finantare pe termen lung pentru realizarea unui proiect. Aceste investitii vizeaza masuri de eficienta energetica, precum proiecte pentru instalatii ce utilizeaza surse regenerabile, modificari ale insfrastructurii, retelele electrice si gaz. Se va aloca anual un buget de 100 de miiliarde pentru a atinge targetul de eficienta energetica impus pentru anul 2030.

 

Rezultatele nu intarzie sa apara

In Franta, 5 din 9 proiecte au primit finantare pentru modificarea infrastructurii, cu scopul de a creste eficienta energetica. EFSI sustine initiativele pentru dezvoltarea locuintelor rezidentiale, prin izolare termica, modul in care este generata energia termica, ventilarea si managementul sistemul de distributie.

Se estimeaza scaderea facturilor la energie pentru mai mult de 40,000 de case

 

In Danemarca, EFSI a sustinut dezvoltarea unui Fond pentru Energie Regenerabila, iar Spania a primit un imprumut pentru un proiect legat de reteaua de gaze. Este sustinut si sectorul de cercetare-dezvoltare in domeniul energiei regenerabile.

Un alt exemplu este Finlanda. A fost alocate fonduri pentru imbunatatirea proceselor industriale din cadrul unei fabrici de celuloza.

Pe langa obtinerea de finantare, EFSI iti poate asigura si asistenta tehnica, pregatirea si structurarea investiei pentru obtinerea rezultatelor dorite.

Comisarul european Miguel Arias Cañete, responsabil pentru politica in domeniul climei si energiei, afirma: „ Pana in anul 2030, eficienta energetica trebuie imbunatatita cu cel putin 27%. Si speram la o performanta mai buna, facand eforturi sa trecem de acel <<cel putin 27%>>. Pentru a putea realiza acest lucru trebuie sa crestem investitiile in proiecte la nivel european. EFSI are putea fi elementul necesar Europei pentru a ajunge cea mai eficienta economie din punct de vedere energetic. Ma simt foarte incurajat de faptul ca EFSI sprijina chiar in acest moment proiecte pentru eficienta energetica si multe alte proiecte pentru reducerea emisiilor de carbon”.

 

Sursa: https://ec.europa.eu/energy/en/news/mobilising-investment-europe%E2%80%99s-energy-union


Te-ar putea interesa si: 

Producerea de energie din surse regenerabile. Afla acum beneficiile cogenerarii!

Noul ghid de sustinere a eficientei energetice elaborat de POR

Crestere cu 17% a investitiilor in energia regenerabila