Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Nou record pentru Germania la nivel de energie regenerabila

energie regenerabila energie verde

In timp ce Europa inca se lupta pentru a-si slabi dependenta fata de gazul rusesc, Germania se axeaza din ce in ce mai mult pe energie regenerabila. In prima jumatate a anului 2014, 31% din energia produsa a fost generata din surse regenerabile de energie, potrivit unui raport al Fraunhofer Institute, citat de Bloomberg. Excluzand partea de hidroenergie, sursele regenerabile eu reprezentat 27% din productia de energie electrica, fata de 24% anul trecut.

Numai energia solara si eoliana, au facut un salt pana la 17% din productia de energie, fata de 12% cat ocupa in anii precedenti. Parcurile solare si-au crescut productia totala cu 28%, comparativ cu prima jumatate a anului trecut, in timp ce energia eoliana a crescut cu aproximativ 19%.

In ceea ce priveste SUA, aceasta produce  mai multa cantitate de energie regenerabila decat Germania, insa procentual din productia totala de energie, aportul este mult mai mic. In anul 2013, energia eoliana reprezenta doar 4% din productia totala de energie, iar cea solara ,23%.

Sursa: Bloomberg Businessweek


Citeste si despre:

Noua schema de sprijin prin Feed in Tariff pentru investitorii de biogaz si biomasa 

Ponderea energiei regenerabile in crestere