Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

O noua expeditie in Antarctica pentru Uca Marinescu

Uca Marinescu, prima romanca ajunsa in Antarctica, prima femeie din lume care a atins toti cei patru poli ai Pamantului (magnetici si geografici), prima femeie care a reusit sa ajunga in decursul aceluiasi an la cei doi poli geografici ai Pamantului, porneste la varsta de 74 de ani intr-o noua expeditie in Antarctica.

Expeditia australiana, organizata de Institutul Antarctic Australian “Ernest Shackleton Footsteps” are ca obiective principale studierea efectelor incalzirii globale asupra Marii Weddell, precum si purtarea unor discutii pentru activarea statiei romane pentru activitati de cercetari stiintifice in Antarctica.

Dincolo de activitatile de cercetare, Uca Marinescu cauta in permanenta sa creeze un cadru de comunicare eficient pentru activarea exploratorilor romani si trezirea interesului, in special al tinerilor, pentru turism, protectia mediului si importanta miscarii si a sportului intr-un mediu sanatos.

B-Team Energy and Environment sprijina aceasta expeditie in Antarctica cu scopul sublinierii importantei protejarii mediului, identificarea zonelor afectate de pe glob si modalitati de folosire rationala a resurselor naturale. Totodata B-Team Energy and Environment sprijina adoptarea tehnologiilor moderne menite sa previna efectele daunatoare asupra mediului inconjurator si valorificarea optima a resurselor pentru producerea energiei din surse regenerabile. 

Pentru a descoperi toate povestile din expeditia din Antarctica si pentru a fi in permanenta la curent cu activitatile doamnei Uca Marinescu, va invitam sa intrati pe site-ul www.bteam-energy.ro si pe pagina de facebook https://www.facebook.com/BTeamEnergyAndEnvironment

Din Antarctica pana in Papua – Noua Guinee, de la Polul Sud pana in Africa si Nepal, din India si Tibet pana in Europa, din America de Nord pana in America de Sud si din Alaska pana in Mongolia, Siberia si Polul Nord, Uca a trait experienta celui mai frumos dar al acestei planete – natura.

Tricolorul romanesc a insotit-o pe Uca Marinescu pe :
Elbrus – Caucaz, 1991
Kilimandjaro – Tanzania, 1999
Mt. Wilhelm – Papua Noua Guinee, 2003, premiera romaneasca. 
Tavanbogd – Altai – Mongolia, 2005, premiera romaneasca.
Cucerirea Polului Nord pe schiuri, 20 aprilie 2001
Cucerirea Polului Sud pe schiuri, 24 decembrie 2001
Este primul roman care reuseste aceasta performanta 
Este prima femeie ca varsta si a treia din lume care ajunge intr-un singur an la cei doi poli ai Pamantului. 
 
Ascensiuni : 
Mont Blanc - prin Elvetia, Italia si Franta, 2002
Mt. Kosiasko – Australia, 2003
Mt. Ossa – Tasmania, 2003
Mt. Ben Newis – Scotia, 1994
Trecking feminin in Himalaya, 1996
Ascensiuni in Alpii Dolomiti si Pirinei, 1992 –1996
Vf. Mussala – Balcani, 1987
Vf. Rissi – Muntii Tatra, 1988
Pik Europa – Spania, 1998.
 Atlas-Maroc-Jebel Toubkhal,2006
 
Escaladarea ghetarilor din :
Antarctica
Arhipelagul Svalbard
Groenlanda
Ghetarul Tasman, Mont Cook – Noua Zeelanda
Ghetarii Kennicott si Ruth din Wrangel, St. Elias - Alaska
Ghetarii Alexander si Malchin, Altai – Mongolia.
 
Fii la curent cu expeditia din Antarctica pe pagina de facebook https://www.facebook.com/BTeamEnergyAndEnvironment