Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Obiectivul si modul prin care Irlanda va reduce costurile energetice

 energie din surse regenerabile

 

Anul 2030 cu noi investitii in energia verde

 

Obiectivul stabilit de Irlanda  este unul  indraznet, cu o crestere a procentului setat de Uniunea Europeana pentru anul 2030. Se doreste atingerea unui prag de eficienta energetica de 33% in comparatie cu 27%, mentionat initial.

Pentru a putea face acest lucru, Insula de Smarald se concentreaza pe cresterea eficientei energetice in sectorul serviciilor publice. Acest lucru va fi realizat prin prin Programul Sectorului Public.

 

Ce implica acest program?

 

Programul, stabilit de Autoritatea pentru Energie Sustenabila a Irlandei (SEAI), furnizeaza ghiduri, instrumente si consultanta tehnica in domeniul eficientei energetice pentru 325 de institutii publice si 4,000 de scoli. De asemenea, ofera traininguri, workshop-uri si tutoriale online si forumuri pentru diseminarea informatiilor.

Se va integra si un sistem de monitorizare a consumului de energie pentru institutiile implicate. Acest lucru va fi realizat pentru a putea raporta si analiza progresul. Intre timp, o schema de sprijin pentru scoli, numita Energie in Educatie (Energy in Education), a raportat o crestere a eficientei energetice cu 14% de la inceputul acesteia. Schema cuprinde un numar de 421 de scoli.

 

Implementarea unor sisteme de cogenerare

 

In cadrul spitatelor, consumul de energie va fi redus prin implementarea unor sisteme de cogenerare si boilere pe  biomasa, inlocuind boilere ce utilizeaza combustibili fosili. Aceasta masura a ajuta si sistemul de transport public din Dublin, prin economii semnificative de energie electrica in cadrul garajelor.  

Mai mult, se fac demersuri pentru modernizarea statiilor de tratare a apei. Astfel, costurile energetice se vor reduce anual cu 177,000 euro.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Comisia Europeana


Te-ar putea interesa si: 

Eficienta energetica: Rusia ar putea trece la un consum de 100% energie verde in urmatorii 15 ani
 
SUA: energie produsa prin valorificarea deseurilor
 
Energie verde: Un miliard de tone de biomasa. Ce rezulta dintr-o asemenea cantitate?