Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Pentru prima data in istorie, energia regenerabila a depasit carbunele, se arata in ultimul raport IEA

Ultimul raport al Agentiei Internationale pentru Energie subliniaza cresterea semnificativa din ultimii cinci ani a energiei din surse regenerabile, aceasta depasind pentru prima data energia conventionala provenita din arderea combustibililor fosili.

Din intreaga capacitate de putere instalata la nivel global in anul 2015, energia regenerabila a ajuns la un nivel record de 153 gigawati (GW), cu 15% mai mult fata de anul 2014. Cea mai mare contributie la acest record a avut-o energia eoliana cu un total de 66 GW si energia solara cu un total de 49 GW.

 

energie regenerabila

Aproximativ o jumatate de million de panouri solare au fost instalate in fiecare zi in intreaga lume anul trecut. Factorii care au stat in spatele acestei realizari remarcabile: concurenta in crestere, sprijinul politic pe pietele cheie, imbunatatirile tehnologice.

IEA se asteapta ca aceasta crestere sa fie sustinuta si in anii urmatori, in mod special datorita sprijinului tot mai mare la nivel politic din state puternice precum Statele Unite, China, India si Mexic. In plus, IEA preconizeaza o scadere a pretului cu un sfert pentru energia solara si cu 15% pentru energia eoliana.

Asistam la o transformare a pietelor globale de energie, condusa de regenerabile, si, asa cum se intampla si in alte domenii, centrul de gravitatie pentru cresterea energiei regenerabile se muta spre economiile emergente”, a declarat directorul IEA, Faith Birol. 

Mai multe detalii puteti gasi pe pagina oficiala IEA.

Sursa: IEA

 Citeste si: 


G20 reafirma angajamentele pentru cooperare in domeniul climatic si energetic la summit-ul din China
 
Cogenerare in cadrul unui camin studentesc din Londra
 
Probleme ecologice din Romania solutionate cu ajutorul cogenerarii