Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Piata cogenerarii va creste cu 9% in urmatorii sapte ani, conform Grand View Research

cogenerare eficienta energetica

 

Factorii ce determinarea cresterea

 

Cresterea cererii de energie electrica si a numarului de proiecte in domeniul energiei verzi reprezinta doi factori ce vor contribui la dezvoltarea pietei echipamentelor de cogenerare in urmatorii sapte ani. De asemenea, se estimeaza o crestere a pietei cu 9% pe aceasta durata.

 

De asemenea,  studiul Grand View Resarch mentioneaza cresterea preturilor energetice ca fiind cel mai important factor ce va duce la cresterea numarului de proiecte in domeniul cogenerarii.

 

Eficienta sistemelor de cogenerare

 

Instalatiile de cogenerare pot atinge un randament incadrat intre 77%-81%, iar sistemele conventionale in jur de 46%. In plus, cogenerarea reduce emisiile de carbon cu 29% mai mult decat un sistem conventional.

 

Proiectele in domeniul cogenerarii se vor extinde in tarile in curs de dezvoltare in Pacificul Asiatic si America Latina, lucru determinat de cererea tot mai mare de combustibil in perioada analizata. Intre timp, scaderea pretului pentru gazul natural si sprijinul acordat de guverne in dezvoltarea infrastructurii faciliteaza cresterea cererii de echipamente de cogenerare.

 

Europa va inregistra cea mai mare crestere a numarului de proiecte in domeniul cogenerarii, cererea fiind determinata de factori precum reducerea costurilor si a spatiului utilizat in orasele mari, alaturi de noi reglementari in ceea ce priveste mediul inconjurator.

 

Daca doresti sa afli mai multe despre instalatiile de cogenerare, poti consulta aici gama noastra de produse. Daca ai intrebari, nu ezita si contacteaza-ne la adresa de mail office@bteam.ro

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele mai noi stiri din domeniul energetic! 

 
Sursa: www.decentralized-energy.com

 

Citeste si: 

30 de milioane de lei pentru facilitarea procesului de tranzitie la economia verde
 
Eficientizarea consumului de energie in cadrul unei companii din industria farmaceutica
 
Therme implementeaza un sistem de cogenerare pentru eficientizarea consumului de energie