Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Planul SET 2015 va dezvolta sectorul energiei verzi. Afla ce presupune!

energie verde

 

Comisia Europeana a anuntat adoptarea unui nou plan SET (Strategic Energy Technology).  Acesta va reprezenta fundamentul actiunilor UE in ceea ce priveste cresterea eficientei energetice.

 

Ce presupune planul SET?

Planul reactualizat are la baza 10 activitati de cercetare si inovare, prin care se va accelera procesul de dezvoltare al sectorului energetic. Pe langa un numar mai mare de locuri de munca, UE doreste extinderea proiectelor cu amprente reduse de carbon.

Aceste actiuni vor duce spre atingerea obiectivelor UE, si anume: sa devina lider global in sectorul energiei din surse regenerabile, facilitarea participarii consumatorilor si tranzitia spre un sistem energetic inteligent, consolidarea sistemului energetic, diversitate si sustenabilitate in domeniul transportului, scaderea amprentei de carbon si cresterea sigurantei in utilizarea energiei nucleare.

 

Un alt mod de organizare

Se va implementa un sistem de conducere simplu si eficient. Acest lucru va facilita coordonare si cooperarea intre guvernele nationale, industrii si institutii de cercetare. Va spori transparenta, responsabilitatea, monitorizarea procesului, precum si schimbul de cunostinte. Planul SET va incurajara acordarea de finantare pentru proiecte, precum si pentru activitatea de cercetare-dezvoltare.

Planul va fi prezentat in conferinta din Luxemburg, 21-22 sempembrie

Planul SET a reprezentat elementul esential in politicile climatice si energetice de la implementarea din 2007. A favorizat investitii in tehnologii cu o amprenta scazuta de carbon si a dat un impuls pentru cooperare in domeniul cercetarii.

 

Sursa: https://ec.europa.eu/energy/en/news/integrated-set-plan-fit-new-challenges


Te-ar putea interesa si: 

Companiile fac inca un pas spre energia verde. Afla care sunt beneficiile!

Diagnosticarea constructiilor: o metoda prin care poti reduce consumul de energie

Cum poti transforma resturile menajere in combustibil pentru echipamentele tale