Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Primul Summit International pe Eficienta Energetica 18 noiembrie 2015, Sala Palatului, Bucuresti

eficienta energetica

 

In cadrul tintelor nationale Europa 2020 asumate de Romania privind Energia si schimbarile climatice in cadrul Programului National de Reforma (PNR) 2015, cresterea  eficientei energetice este una din cele trei prioritati nationale, alaturi de reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera si cresterea  ponderii energiei produse din surse regenerabile in consumul final brut de energie.

 

In contextul legislativ conferit de implementarea pachetului legislativ european energie-schimbari climatice, ANRE  monitorizeaza implementarea reglementarilor privind liberalizarea pietelor de energie in conditiile de crestere a eficientei energetice si dezvoltarii durabile, asigurarii accesului nediscriminatoriu si transparent la energie, cat si protectiei consumatorilor de energie.

 

Avand in vedere atributiile conferite de prevederile Legii nr. 121/2014 privind eficienta energetica, Departamentul pentru Eficienta Energetica din cadrul ANRE urmareste aplicarea celor mai bune practici europene in domeniu, adaptate la specificul national, cat si schimbul de informatii pe probleme de eficienta energetica.

 

In cadrul principiilor privind Uniunea Europeana a Energiei din cadrul Comunicarii Comisiei Europene COM/2015/080, masurile de eficientizare a consumurilor energetice, diseminate in mod sustinut catre consumatorii de energie, sunt elemente esentiale in scaderea facturilor de energie, iar in acest fel, masurile de crestere a eficientei energetice vor sta la baza tuturor deciziilor viitoare in contextul Uniunii Europene a Energiei.

 

In acest sens, ANRE va participa la Primul Summit International pe Eficienta Energetica pentru sectorul industrial si al cladirilor din Romania, in cadrul RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE. Evenimentul, sub patronajul ANRE - Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei, va avea loc in data de 18 noiembrie 2015, la Sala Palatului din Bucuresti.

 

Summit-ul va reuni autoritati si furnizori de servicii energetice - companii ESCO, pentru a discuta posibilitatile de dezvoltare din domeniul eficientei energetice. Reprezentantii ANRE vor prezenta in cadrul evenimentului noutatile legislative din domeniul eficientei energetice, atat la nivel national cat si european, fiind invitat si un expert al Agentiei pentru Energie din Austria (AEA), care va prezenta aspecte privind de Legea Eficientei Energetice in Austria, in baza Memorandumului de Cooperare semnat intre ANRE si Agentia pentru Energie din Austria (AEA).

 

Totodata, evenimentul va trata si subiecte precum eficienta energetica in industrie si cladiri, dar si in cadrul sectorului public, toate acestea urmand a fi prezentate de experti in domeniu romani si straini.

 

Programul Primului Summit International pe Eficienta Energetica pentru sectorul industrial si al cladirilor din Romania, in cadrul RENEXPO® SOUTH-EAST EUROPE, poate fi vizualizat aici

 

Sursa: http://www.anre.ro


Te-ar putea interesa si:

Top 9 cele mai mari instalatii de biomasa din lume. Ce cantitati de energie se produc?


IEA: Proces de tranzitie a sistemului energetic. La ce se refera acest lucru?


Instalatii de recuperare de caldura prin finantare ESCO. Afla mai multe despre Interesco!