Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Principalele tinte ale Strategiei Energetice Nationale. Citeste declaratia Secretarului de Stat in Ministerul Energiei!

energie verde

 

In data de 5 iulie a avut loc conferinta ,,Strategia energetica a Romaniei pana in 2030, organizata de PRIA Energy. In cadrul evenimentului, Corina Popescu, Secretarul de Stat in Ministerul Energiei, a vorbit despre Strategie Energetica Nationala, dar si care sunt liniile de dezvoltare la nivel european.

 

„Inainte de a discuta despre Strategia Energetica a Romaniei trebuie sa facem o scurta inventariere a documentelor la nivel european, asta pentru ca Romania este parte a Uniunii Europene, si in strategia pe care o definim trebuie sa respectam traiectoria pe care o stabilesc documentele la nivel european. In 2014, la nivel european, s-a aprobat o strategie pentru perioada urmatoare, in contextul unei uniuni energetice existente intre statele membre UE, bazata pe cinci piloni: solidaritate si securitate energetica, piata de energie unica europeana, eficienta energetica, decarbonare si cercetare si inovare”, a declarat Secretarul de Stat in Ministerul Energiei.

 

„Subsecvent acestei strategii, au fost adoptate si anumite tinte pentru anul 2030: 27% pentru energiile regenerabile, 27% pentru eficienta energetica, iar pentru decarbonare si reducerea de emisii 40%. Acesta sunt tintele stabilite, iar ce trebuie sa delimitam noi in Strategia Energetica a Romaniei si in planurile nationale este traiectoria pe care ne-o propunem ca tara ca sa atingem aceste tinte. Tinta noastra, la nivelul acestui Guvern, este sa avem o Strategie Energetica Nationala in care sa dam aceste traiectorii pentru tintele europene undeva in luna septembrie. Este un proiect ambitios pe care ni l-am asumat si pe care il vom duce la bun sfarsit”, a conchis Corina Popescu.

 

Ramaneti alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: Ministerul Energiei


Citeste si: 

Comisia Europeana acorda 600 milioane de dolari pentru sectorul energetic
 
Alianta globala a oraselor pentru combaterea schimbarilor climatice
 
Contributia companiilor mari in cadrul economiei verzi