Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Productia de energie verde este in crestere. Ce cota se va atinge in anul 2020?

 

Extinderea proiectelor la nivel mondial

 

Energia din surse regenerabile va marca cea mai mare crestere in urmatorii cinci ani. Motivul este reprezentat de scaderea costurilor si extinderea rapida in economiile emergente, declara Agentia Internationala pentru Energie.

Raportul elaborat de AIE prezinta o crestere a cotei detinute de energia din surse regenerabile la 26% pana in anul 2020. Mai mult de atat, aceasta cantitate de energie produsa va fi mai mare decat capacitatea actuala cumulata a Chinei, Indiei si Braziliei.

 

Scaderea pretului si cresterea productiei

 

Costurile de generare a energiei din surse regenerabile au scazut, motivul fiind dezvoltarea tehnologica in acest sector. Astfel, vor creste finantarile si proiectele se vor extinde in majoritatea statelor.

„Sursele de energie regenerabila la preturi accesibile vor domina sistemele energetice ale lumii”, afirma Fatih Birol, Director Executiv al AIE. O serie de proiecte au inceput sa se desfasoare in piete emergente, precum Brazilia, India, Orientul Mijlociu, Africa de Sud si  Statele unite.

 

Aspecte climatice

 

Raportul AIE arata importanta factorului politic in sprijinirea dezvoltarii proiectelor in tari cu potential. Asfel de masuri ar putea creste cantitatea de energie din surse regenerabile cu 25% mai mult decat valorile mentionate anterior. Un cadru favorabil poate fi reprezentat de initiativele privind stoparea schimbarilor climatice.

Pentru mai multe date privind rapoartele Agentiei Internationale pentru Energie, click aici.

 

Sursa: http://www.iea.org/newsroomandevents/pressreleases/2015/october/renewables-to-lead-world-power-market-growth-to-2020.html


O problema mondiala poate deveni solutie. Din ce putem produce energie?

Investitorii americani prefera cladirile verzi. Care sunt beneficiile?

O solutie pentru economie si mediu. Ce schimbare majora s-a produs in China?