Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Raport global: Cati bani s-au investit in energia verde in anul 2015?

energie verde

 

Un raport al Natiunilor Unite arata ca 2015 a fost anul cu cele mai mari investitii in energia din surse regenerabile. 

 

Documentul, elaborat de Frankfurt School – UN Environment Prgramme (UNEP) Centre si Bloomberg New Energy Finance (BNEF), mentioneaza faptul ca investitiile in carbune si gaz au reprezentat  jumatate din sumele alocate energiei din surse regenerabile. Acest lucru arata tranzitia sistemelor energetice globale spre utilizarea energiei verzi.

 

„Investitiile in energia din surse regenerabile au atins un nou record in 2015, depasind cu mult capacitatile de generare de energie din combustibili fosili, chiar si cu scaderile de pret in cazul petrolului, gazului si carbunelui”, afirma Michael Liebreich, Presedinte al Consiuliul Consultativ BNEF.

 

Raportul Natiunilor Unite indica investitii de 286 miliarde de dolari in energia din surse regenerabile la nivel global in anul 2015, depasind in fiecare an etalonul din 2004 si ajungandu-se la investitii de 2,3 triliarde de dolari in cei 12 ani de proiecte in sectorul energiei verzi.

 

,,Energia din surse regenerabile devine din ce mai importanta pentru implementarea unui stil de viata cu o amprenta redusa de carbon, iar investiile record din 2015 sunt dovada acestui trend ascendent”, afirma Achim Steiner, Director Executiv UNEP.

 

In ce resurse au fost realizate investitiile?

 

Raportul mentioneaza investitii in energie eoliana, solara, biomasa, deseuri, geotermala, marina si hidrocentrale de dimensiuni mici, exluzand proiectele hidro de dimeniuni mari. Acestea produc o cantitate de energie in jurul a 50 megawatti.

 

Din capacitatea de generare adaugata in 2015, sursele regenerabile acopera 54% la nivel global cu 134 gigawatti, depasind cantitatea de 106 gigawatti obtinuta in anul 2014.

 

,,Accesul la energia verde adauga valoare tututor societatilor, in special in acele regiuni unde energia din surse regenerabile ofera imbuntatatirea calitatii vietii, dezvoltare economica si un mediu sustenabil”, afirma Achim Steiner. „Continuarea si cresterea investitiilor in energia din surse regenerabile este buna pentru oameni si planeta, alaturi de un mod esential pentru atingerea obiectivelor internationale in domeniul climatic si pentru dezvoltare sustenabila”.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.csmonitor.com/Environment/2016/0327/How-much-did-the-world-invest-in-clean-energy-last-year


Te-ar putea interesa si:

Cogenerare in cadrul DoubleTree by Hilton. Afla care sunt beneficiile!

Eficienta energetica: Microsoft foloseste 100% energie din surse regenerabile inca din 2014

Dentons: Descarca gratuit ghidul pentru investitii in energia regenerabila!