Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Raport privind evaluarea potentialului de aplicare a cogenerarii. Afla toate detaliile!

eficienta energetica - cogenerare

 

Cogenerarea presupune producerea simultana de energie electrica si termica. Intr-o centrala obisnuita, caldura generata in procesul de producere a energiei electrice se pierde. In schimb, in cadrul instalatiilor de cogenerare, agentul termic se recupereaza pentru utilizarea in diferite cladiri, afaceri si in zona industriala. Cu o treapta mai sus,  o statie de trigenerare produce si agent termic la temperaturi scazute, caldura si energie electrica.  

 

Eficienta energetica

 

O instalatie de cogenerare poate atinge un nivel de eficienta energetica de 90%. Cresterea numarului de astlfel de proiecte poate reduce cantitatea de emisii cu efect de sera cu 250 de milioane de tone pana in anul 2020. Instalatiile cu capacitate mica reprezinta o metoda eficienta prin care poti produce energie fara sa implici costuri mari pentru infrastructura.

 

Promovarea cogenerarii in Europa

 

Directiva pentru Eficienta Energetica necesita actiuni de evaluare a potentialului de implementare a cogenerarii pentru toate statele membre UE. Accesand urmatorul link, gasiti si Raportul privind evaluarea potentialului national de punere in aplicare a cogenerarii de inalta eficienta si a termoficarii si racirii centralizate eficiente. Aflati mai multe informatii despre cererea de incalzire si racire, potentialul de eficienta energetica al infrastructurii de termoficare si racire centralizata, analize cost-beneficiu etc. Reprezinta un document ce va ofera o privire detaliata asupra oportunitatilor si beneficiilor pe care le puteti avea prin implementarea unui sistem de cogenerare.

 

Rapoarte nationale privind cogenerarea

 

Sub cerintele Directivei privind Cogenerarea, tarile membru UE vor publica rapoarte privind cogenerarea la fiecare patru ani.

Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile in realizarea unui plan de reducere semnificativa a costurilor energetice, contribuind la diminuarea impactului asupra mediul inconjurator.

Pentru orice intrebare legata de implementarea sistemelor de cogenerare, precum si a gamei de produse, va stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact

 

Sursa: https://ec.europa.eu/energy/en/topics/energy-efficiency/cogeneration-heat-and-power


Cogenerare: Un consum redus de combustibil prin aplicare in agricultura!

Cresterea eficientei energetice pentru cladiri. Ce trebuie facut?

Bune practici in operarea sistemelor de cogenerare. Cum poti obtine cele mai bune rezultate!