Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Reglementarile in sectorul energiei verzi post 2020. Parerea ta conteaza!

masuri eficienta energetica

 

Comisia Europeana vrea sa afla punctul tau de vedere in ceea ce priveste setul de reglementari in sectorul energiei din surse regenerabile dupa anul 2020.

 

Reglementarile actuale ale UE sunt incluse in Directiva pentru Energiei Renegerabila, aceasta fiind conceputa pentru a ajuta membrele Uniunii Europene sa isi atinga obiectivele in sectorul energiei din surse renerabile impuse pentru anul 2020. Aceaste obiective contribuie decisiv la targetul impus de 20% energie verde din totalul consumului energetic pentru anul 2020.

 

In octombrie 2014, membre UE au stabilit noi target-uri  din care rezulta o cota de cel putin 27% energie din surse regenerabile pana in anul 2030. Pentru a atinge acest obiectiv, va fi necesara elaborarea unei noi Directive pentru Energie din Surse Regenerabile, incluzand si planificarea post 2020. La cele mentionate si adauga si planul pentru Uniune Energetica.

 

In cadrul documentului lansat pentru consultare publica, Comisia Europeana mentioneaza o serie de aspecte ce necesita atentie deosebita. Aceastea includ: un nou tip de guvernare pentru atingerea obiectivelor energetice, incurajarea de proiecte in sectorul energiei din surse regenerabile, scaderea emisiilor in cadrul sectorului de producere a energiei termice, inlaturarea barierelor in ceea ce priveste patrunderea pe piata a energiei verzi si incurajarea folosirii energiei din surse regenerabile in domeniul transporturilor.

 

Consultarea publica se inchide in data de 10 februarie 2016

 

Sursa: https://ec.europa.eu


Te-ar putea interesa si:

Instalatii de recuperare de caldura prin finantare ESCO. Afla mai multe despre Interesco!

Romania a devenit a opta tara din UE membra a CSLF

Lansarea oficiala a studiului "Eficienta energetica — prioritate nationala pentru reducerea saraciei energetice, cresterea calitatii vietii si siguranta consumatorilor de energie