Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Resursa cea mai profitabila pentru urmatorii 10-20 de ani pentru Romania este eficienta energetica

Romania trebuie sa elaboreze un plan strategic pentru utilizarea biomasei in producerea de energie electrica si termica, in conditiile in care exista potential pentru aceasta resursa in cel putin jumatate dintre judetele tarii, a declarat, marti, Emil Calota, vicepresedintele Autoritatii Nationale de Reglementare in Energie (ANRE).

'Resursa cea mai profitabila pentru urmatorii 10-20 de ani pentru Romania este eficienta energetica. Din nefericire, desi suntem a treia tara ca independenta energetica din Europa, la capitolul eficienta energetica suntem printre codase', a completat Calota, prezent la un simpozion pe tema producerii de energie termica din surse regenerabile.

Simpozionul „Productia de energie termica din surse regenerabile de energie”  reprezinta cea de-a doua etapa a programului initiat si finantat de Ministerul Federal al Economiei si Energiei din Germania (BMWi) care se adreseaza firmelor romanesti si germane interesate sa dezvolte afaceri bilaterale in domeniul energiilor regenerabile, avand ca scop promovarea pe plan local a sistemelor si produselor germane destinate  energiilor regenerabile. 

Surse: Agerpres

            Camera de Comert si Industrie Romano-Germana