Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Romania a atins o capacitate de 4,690 MW energie din surse regenerabile

energie verde

 

Conform informatiilor oferite de Transelectrica, Ramania a atins o capacitate de productie de 4,690 MW, energie obtinuta din surse regenerabile.

 

La sfarsitul lunii iunie, Romania a obtinut 2,959 MW prin intermediul fermelor eoliene, 1,312 prin sisteme  folovoltaice, 315 MW hidroenergie si 103 MW prin intermediul instalatii pe baza de biomasa.

 

Anul anterior, capacitatea de productie de energie din surse regenerabile a fost de 5,142.

 

Comisia Europeana a aprobat, in iulie 2011, schema de suport pe baza de certificate verzi pentru producatorii de energie din surse regenerabile.

 

Aceste certificate se acorda sub forma de grant pentru producatorii de energie verde din Romania pentru fiecare MWh generat din instalatii eoliene, biomasa, statii de tratare a apei sau panouri fotovoltaice. Atunci cand implicam energia produsa prin instalatii de cogenerare de inalta eficienta, se aplica un bonus.

 

Despre cogenerare

 

Instalatii de cogenerare produc agent termic si energie electrica utilizand un singur combustibil. Astfel de echipamente ajuta la reducerea semnificativa a costurilor energetice si mentin un flux energetic continuu. Aici poti afla mai multe despre cogenerare.

 

De asemenea, ai la dispozitie o gama larga de echipamente, alaturi de aria de aplicabilitate.

 

Daca doresti sa afli mai multe despre instalatiile de cogenerare, poti consulta aici gama noastra de produse. Daca ai intrebari, nu ezita si contacteaza-ne la adresa de mail office@bteam.ro.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru cele mai noi stiri din domeniul energetic! 

 

Sursa: https://seenews.com/news/romanias-renewable-energy-production-capacity-reaches-4690-mw-at-end-june-537534


Citeste si: 

Cogenerare: IKEA anunta punerea in functiune a unui sistem pe biogaz
 
Cogenerare pentru un producator traditional de sucuri. Calitate si eficienta energetica!
 
Noi actiuni pentru dublarea eficientei energetice in orase pana in 2030