Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Romania a devenit a opta tara din UE membra a CSLF

securizarea sistemului energetic

 

Marti, 3 noiembrie, in cadrul intalnirii grupului pentru politici publice al Carbon Sequestration Leadership Forum (CSLF) care se desfasoara intre 1 si 5 noiembrie la Riad - Arabia Saudita, a fost aprobata solicitarea Romaniei de a deveni membru al acestui prestigios forum international. Astfel Romania a devenit, oficial, a 23- a tara membra a CSLF si a opta din Uniunea Europeana, care la randul ei este membra CSLF.

 

„Ca membra a Uniunii Europene, Romania isi propune sa fie un partener important pentru implementarea Uniunii Energetice care urmareste transformarea sistemului energetic European in urmatorii cinci ani prin completarea pietei interne, intarirea securitatii energetice si, nu in ultimul rand, decarbonizarea sistemului care va permite Uniunii Europene atingerea obiectivelor de schimbari climatice propuse”, a precizat Andrei Gerea, ministrul MEIMMMA.

 

Christopher Smith, presedintele grupului pentru politici publice al CSLF, adjunct al Secretarului pentru Energie al Statelor Unite, Dr. Ernest Moniz,  a transmis felicitari demnitarului roman si Romaniei pentru acest important pas, asigurandu-l de cooperare si sustinere din partea celorlalte tari membre.

 

Miercuri, 4 noiembrie, ministrul Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri Andrei Gerea va participa la cea de a VI-a Conferință Ministeriala CSLF alături de conducatorii institutiilor guvernamentale pentru politica energetica din Statele Unite ale Americii, Arabia Saudita, Norvegia, Olanda, Emiratele Arabe Unite, Kuweit, precum si sefii delegatiilor celorlalte state membre.

 

Cu prilejul vizitei in Arabia Saudita, ministrul român a avut intalniri cu reprezentati ai mediului de afaceri din această tara abordand posibile proiecte de cooperare economica romano-saudite in domeniile coordonate de MEIMMMA.

 

Biroul de Presa al Ministerului Energiei, IMM-urilor si Mediului de Afaceri

Sursa: http://energie.gov.ro


 

Citeste si:

Lansarea oficiala a studiului "Eficienta energetica — prioritate nationala pentru reducerea saraciei energetice, cresterea calitatii vietii si siguranta consumatorilor de energie

Masurile de eficienta energetica pot aduce economii de 140 miliarde de euro pana in 2030

A cincea reuniune a Grupului de Lucru romano-turkmen. Ce aspecte au fost discutate?