Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Sectorul de biomasa si biogaz se bucura de o lege speciala

 

               


Președintele ARBIO a precizat ca la Ministerul Dezvoltarii exista rezervate 232 de milioane de euro pentru construirea de capacitati de biomasa, biogaz si geotermale. Cheltuielile eligibile se ridica pana la 60% din valoarea investitiei. „Colaboram cu reprezentantii institutiei pentru elaborarea ghidului solicitantului. Ne dorim sa utilizam toate fondurile disponibile pentru a putea cere mai multi bani pe viitor”, a explicat Papageorgiadis.

„Acest Guvern s-a dovedit pana acum cel mai deschis si interesat in promovarea unui sector subdezvoltat al energiilor regenerabile din Romania. In Uniunea Europeana 68% din energia regenerabila produsa provine din biomasa si biogaz. In Romania statistica arata o cota de doar 0,62%”, a spus presedintele ARBIO. Acesta a adaugat ca se spera ca proiectul de lege sa fie finalizat pana in 2016. De asemenea, un alt proiect de lege aflat deja in dezbatere în comisiile parlamentare, si care ar putea impulsiona folosirea biomasei pentru incalzire, este legea termoficarii. Prin inlesnirile acordate se doreste ca autoritatile locale sa fie stimulate sa construiasca centrale de cogenerare pe biomasa, care sa asigure, in parte sau in totalitate, necesarul de apa calda si căldură al comunitatilor.
 

Pentru a fii la curent cu ultimele noutati in domeniul energiei ramai cu noi in contact prin Linkedin. Click aici si follow us! 
 

Sursa: http://www.green-report.ro/guvernul-pregateste-o-lege-speciala-pentru-sustinerea-sectorului-de-biomasa-si-biogaz/
 


Cititi si:

7 lucruri despre cogenerare pe care nu le stiai

A venit timpul microcapacitatilor pe biomasa si biogaz