Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Spitalul din New Milford prezinta beneficiile energiei verzi. Afla ce masuri au fost adoptate!

cogenerare in spital

                                                                      Sursa:  Carol Kaliff / Carol Kaliff

 

Primul pas pentru eficienta energetica

 

Spitalul din New Milford, parte a retelei Western Connecticut Health Network, a ales sa implementeze un acoperis verde in cadrul noului departament de urgente. Printre motivele aceste masuri se numara cresterea eficientei energetice si reducerea actiunilor de mentenanta. De mentionat este si schimbarea din punct de vedere cromatic, asa cum puteti vedea in imaginea de mai sus.

 

“In caz contrar, ar fi fost un dreptunghi negru”, afirma Charles Geyer, responsabil cu facilitatile, mentenanta si constructiile din cadrul spitalului.

 

Conservarea medului si reducerea costurilor

 

Prin implementarea masurilor de eficienta energetica, “vrem sa facem exact ceea ce trebuie”, afirma Morris Gross, vice-presedintele retelei. “Este in cultura spitalului. Nu este vorba doar de bani. Vrem sa ajutam mediul inconjurator.”

 

In anul 1970, Spitalul Danbury a instalat cele mai mari colectoare solare din regiune. Pe viitor,  se doreste inlocuirea acestora cu un sistem de panouri fotovoltaice.

 

Cogenerare in cadrul spitalului

 

Tot in cadrul Spitalului Danbury, 80% din cantitatea de energie electrica necesara vine din cadrul instaltiei de cogenerare, ce utilizeaza gaz natural. Noul pavilion a fost proiectat sa fie eficient din punct de vedere energetic sub toate aspectele, implicand sistemele de incalzire si racier, dar si sticla utilizata pentru fatada spitalului.

 

Toate aceste masuri au dus la realizarea unei cladiri eco-friendly. Daca o privesti de pe dealul din Treadwll Avenue, vei vedea un acoperis plin de flori pe timpul verii, maroniu pe timp de iarna, apoi, in primara,  devine verde ca un teren de golf.

 

Ca o concluzie, “este mult mai bine pentru retea, pentru cladire si pentru comunitate”, afirma Geyer.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.newstimes.com/news/article/New-Milford-Hospital-sprouts-green-building-8336978.php


Citeste si: 

Gaze naturale: Au fost semnate acorduri intre Romania-Bulgaria si Romania-Ucraina
 
Ministerul Energiei a publicat raportul consolidate al etapei de analiza calitativa din procesul de elaborare a Strategiei Energetice a Romaniei
 
Cogenerarea va juca un rol important in primul Smart City din Romania. Afla mai multe!