Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Statistica privind consumul de energie la nivel mondial. Unde se pozitioneaza Europa?

 

Eficienta energetica

 

Uniunea Europeana a inregistrat un consum de 5,8% din totalul cantitatii de energie produsa la nivel mondial in anul 2013, in comparatie cu China 19,2% si SUA 13,8%. Urmand datele utimului raport publicat, UE a consumat 12% din totalul de energie, China 22,4% si SUA 16,1%.

 

Importurile energetice

 

Irlanda, Cipru, Luxemburg si Malta sunt statele cu cea mai mare dependenta in cazul importurilor de combustibili, cu un procent de 80% din necesarul energetic. La polul opus, sunt mentionate state precum Danemarca, Estonia si Romania. Un procent mai mic de 20% reprezinta importurile in sectorul energetic.

 

Resursele de gaz si petrol

 

Uniunea Europeana a importat 39% din resursele de gaz natural din Rusia, 29,5% din Norvegia si 12,8% din Algeria. In cazul resurselor de petrol, Rusia acopera un procent de 33,5%, Norvegia 11,7%, Arabia Saudita 8,6% si Nigeria 8,1%. Privind per ansamblu anul 2013, dependenta energetica a Europei a fost de 53,2%, crescand la 65,3% in cazul resurselor de gaz natural si 64,6% pentru carbune.

 

Energie din surse regenerabile

 

Consumul de energie din surse regenerabile a atins o cota de 15% in UE, in 2013. Raportul emis de Uniunea Europeana contine date statistice, indicatori ai intensitatii energetice, emisii de carbon, energie din surse regenerabile, eficienta energetica, ocuparea fortei de munca si profilul statelor membre UE.

 

Aici gasesti atasat raportul!

 

Sursa: https://ec.europa.eu/energy/


 

Te-ar putea interesa si:

Vino la cel mai mare targ pentru eficienta energetica!


INS: Cheltuieli pentru protectia mediului in anul 2014


Reducerea costurilor la energie prin instalatii de biogaz. Afla mai multe detalii la Renexpo!