Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Studiu de caz: Cogenerare in cadrul Spitalului Universitar din Illinois

cogenerare in spital

 

Am subliniat si in articolele anteriorare nevoia unui flux continuu de energie pentru spitale, fiind vorba de alimentarea echipamentelor necesare tratarii pacientilor. Spitalul Universitar din Illionois a intampinat probleme chiar pe acest subiect. Existau deseori blocaje legate de alimentarea cu energie electrica. Pe langa acest lucru, spitalul trebuia sa inlocuiasca boilerele vechi. Rapid a venit si solutia pentru ambele probleme.

 

Un sistem de cogenerare

 

In cadrul campusului, a fost instalat un sistem de cogenerare cu o capacitate de 24 MWe. Alimentarea se face cu trei turbine pe gaz, iar acestea acopera 100% din necesarul energetic pe timp de iarna si 72% pe timp de vara.

Instalatia asigura producerea agentului termic la preturi scazute, fiind utilizat pentru incalzirea apei si pentru cele 32 de cladiri prezente in cadrul campusului. De asemenea, caldura este utilizata pentru sterilizarea echipamentelor si pregatirea alimentelor.

Pentru optimizarea costurilor energetice, operatorii folosesc un sistem de monitorizare a fluxului de energie in timp real.

,,Decat sa inlocuiasca boilerele, o solutie mai eficienta a fost implementarea unui sistem de cogenerare”, afirma Ron Demski, project manager. „Printr-o investitie putin mai mare, spitalul poate produce energie electrica si termica, prin sistemul de recuperare de caldura”.

 

Date tehnice 

 

  • Trei turbine pe gaz cu o capacitate totala de 24Mwe
  • Trei recuperatoare de caldura
  • Compresor de gaz
  • Chillere cu absorbtie (pentru agent termic la temperaturi scazute)
  • Sistem de monitorizare a fluxului de energie in timp real

 

Aceasta a fost solutia optima pentru Spitalul Universitar din Illionois. Daca ai intrebari cu privire la cogenerare, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact. Impreuna vom gasi cea mai buna solutie tehnica pentru mentinerea unui flux energetic continuu si facturi energetice reduse considerabil.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://microgridknowledge.com/cogeneration-case-study-university-of-illinois-hospital/


Te-ar putea interesa si:

UE: Romania pe locul 3 in topul tarilor independente energetic!

Bune practici: cogenerare in cadrul unei statii de tratare a apei (PWD)

ANRE: Raportare obligatie achizitie certificate verzi pentru 2015