Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

SUA: energie produsa prin valorificarea deseurilor

 

 

La sfarsitul anului 2015, Statele Unite aveau 71 de statii de producere a energiei prin utilizarea deseurilor. Acestea sunt raspandite in peste 20 de state, avand capacitatea de a genera 2.3 gigawati. La acest capitol, Florida detine mai mult de o cincime din statiile de producere din S.U.A., Centrala Palm Beach functionand inca din anul 1995.

 

Materie prima utilizata

 

Statiile utilizeaza deseuri municipale, printre acestea: deseuri lemnoase, hartie, carton, resturi alimentare, frunze, produse din piele. De asemenea, sunt prezente si materiale nonbiogenice: plastic, metale si materiale sintetice pe baza de petrol.

 

In 2015, Florida si inca patru state din Nord au acoperit 61% din capacitatea de energie totala produsa in S.U.A.

 

Statele Unite ale Americii au istorie in producerea de energie prin valorificarea deseurilor. Aproximativ 90% din capacitatea de producere a energiei electrice a fost adaugata in perioada 1980-1995, cu toate ca, pe atunci, resursele de biomasa aveau un pret ridicat.

 

Avand la baza estimarile recente realizate de Agentia pentru Protectie Mediului,  Statele Unite au produs aproximativ 254 tone de deseuri municipale in anul 2013. Din aceasta cantitate, EIA (Energy Information Administration) noteaza incinerarea a 29 de tone, din care 26 de tone au fost utilizate pentru producerea de energie electrica. Cantitatea ramasa a fost reciclata, compostata sau depozitata.

 

 

 

Afla mai multe detalii despre biomasa si cum poti valorifica resursele avute la dispozitie pentru scaderea semnificativa a costurilor energetice.

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: http://www.eia.gov/todayinenergy/detail.cfm?id=25732


Citeste si:

Trei saptamani pana la inchiderea consultarii publice privind reglementarile bioenergiei!

Energie verde: Un miliard de tone de biomasa. Ce rezulta dintr-o asemenea cantitate?

Eficienta energetica: Dezvoltarea unui grup de lucru intre U.E. si Iran. Ce presupune acest lucru?