Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Sustenabilitate: un termen introdus inca din scoala generala. Ce parere ai?

eficienta energetica

                                                                                     (imagine: boma.org)

 

Sistem energetic sustenabil

 

Sistemele energetice la nivel international sunt in plina trazitie, actiunile fiind conturate in jurul termenului de sustenabilitate. Politicile incurajeaza securizarea resurselor energetice, precum si utilizarea energiei din surse regenerabile. Scopul? Pe langa prevenirea schimbarilor climatice, este necesarea conservarea resurselor pentru generariile urmatoare.

 

,,Sustenabilitate” in scoala generala

 

O studenta din cadrul Western Kentucky University invata copii din cadrul Scolii Elementare din Richardsville despre ceea ce reprezinta subiectul acestui articol. ,,Ma bucura faptul ca le pot impartasi anumite informatii, urmand ca ei sa invete si alte persoane din comunitate, afirma Audrey Sizemore.

 

Audrey a studiat geografie, axandu-se in mod special pe ecologie. Pentru sustinerea proiectului de absolvire, ea ii invata pe copii lucruri elementare despre mediu si moduri in care acesta poate fi conservat. Mai exact, cum se utilizeaza sursele de energie regenerabile si non-regenerabile.

 

,,Vom organiza si o excursie la Western Kentucky University si vom vizita departamentul de sustenabilitate. Vom organiza un eveniment similar cu Ziua Pamantului. Va fi un targ energetic pentru intreaga scoala. Vom incerca sa prezentam cat mai multe lucruri”.

 

Se va forma si o asa-zisa „Echipa Verde”, compusa din studenti din diferiti ani, implicati in proiecte sau activitati legate de sustenabilitate si conservarea energiei. Brianna Napier, eleva in clasa  a 5-a, a spus ca a invatat multe lucruri despre „impactul pe care il are utilizarea carbunelui”.

 

Coordonatorul proiectului desfasurat de Audrey Sizemore spera ca toate evenimentele desfasurate sa o ajute sa invete sa predea cunostintele dobandite persoanelor din afara bancilor facultatii.

 

Sursa: http://www.bgdailynews.com/news/wku-student-promotes-sustainability-at-local-school/article_93efc3a7-07b9-5006-b817-27d04413ae29.html


IEA publica un raport privind piata energetica a Europei. Afla mai multe!

Fabrici de bere: cogenerarea ajuta Krombacher in atingerea obiectivelor energetice. Afla mai multe!

Cogenerare in cadrul unui hotel: economii la energie de 4,000 € lunar