Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

ANRE: Taxa pentru cogenerare din facturile la electricitate a scazut cu 20% de la 1 ianuarie

energie regenerabila, energie eficienta, cogenerare, trigenerare, curent electricContributia pentru cogenerarea de inalta eficienta a scazut cu 20% de la 1 ianuarie, ajungand la 18,3 lei pe MWh, au declarat pentru AGERPRES, reprezentantii Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

Contributia pentru cogenerarea de inalta eficienta a fost introdusa la 1 aprilie 2011, este platita de toti consumatorii de energie si este evidentiata separat pe factura de electricitate. Banii astfel obtinuti sunt primiti drept bonus de catre producatorii de energie in cogenerare (energie electrica si termica simultan) care au o eficienta de peste 70% a instalatiilor, pentru a stimula investitiile in modernizarea echipamentelor.

Pentru fiecare kWh consumat, un utilizator platea pana acum 0,0231 lei, iar, de la 1 ianuarie, acelasi consumator plateste 0,0183 lei, fara TVA. Astfel, la un consum mediu lunar de 100 de kWh pe gospodarie, fiecare consumator plateste aproximativ 1,8 lei pe luna. Citeste mai mult aici

Sursa: AGERPRES