Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Therme implementeaza un sistem de cogenerare pentru eficientizarea consumului de energie

cogenerare eficienta energetica

 

Inca de la deschiderea din anul 1999, Therme Erding a devenit una din cele mai populare complexuri de ape termale din Germania, avand anual aproximativ 1,6 milioane de vizitatori. In prezent, se numara printre cele mai mari complexuri acvatice din lume.

 

Cogenerare in cadrul Therme

 

Therme Erding se incadreaza in top cele mai de succes companii din Bavaria. In cadrul acesteia, 750 de angajati si intinderea complexului pe o suprafata de 14,5 hectare asigura momente de neuitat pentru invitati.

 

In anul 2014, Therme Erding a inceput un proiect de extindere. Acesta prevedea implementarea unor piscine cu valuri, dar si a unui concept ecologic pentru a creea armonie in cadrul intregului complex. Astfel, s-au facut analize din punct de vedere energetic, iar cea mai buna solutie a fost reprezentata de implementarea unui sistem de cogenerare. Acesta are rolul de a produce energie electrica si termica utilizand un singur tip de combustibil.

 

Reduce costurile energetice si este eco-friendly

 

Cele doua echipamente avus 800 B (2G) isi indeplinesc cu brio misiunea in cadrul Therme. Tipul de echipament utilizat are o capacitate electrica de 889 kW si o capacitate termica de 891 kW. Energia electrica si termica produsa de acesta este utilizata in cadrul Hotelului Victory si a piscinei cu valuri, avand un randament de 86.5 %.

 

Punctele cheie ale proiectului

 

Beneficiar/operator: Therme Erding GmbH

Domeniu de activitate: complex apa termala

Locatie: Erding (Germania)

Echipamentul utilizat: 2 x avus 800b

Tipul de cobustibil: gaz natural

Capacitate electrica: 2 x 889 kW

Capacitate termica: 2 x 891 kW

Locul instalarii: camera motoarelor 

 

Daca doresti sa afli mai multe despre instalatiile de cogenerare, poti consulta aici gama noastra de produse. Daca ai intrebari, nu ezita si contacteaza-ne la adresa de mail office@bteam.ro

 

Ramai alaturi de noi pe LinkedIn si Facebook pentru noutati in domeniul energetic!

 

Sursa: 2G


Citeste si: 

Cogenerare in cadrul unei unitati militare americane. Afla care sunt beneficiile acestui proiect!
 
Cogenerare: finalizarea unor proiecte mari pe biomasa pe teritoriul Croatiei
 
Intalnire intre Ministrul Energiei, Victor Grigorescu, reprezentantii Ministerului Fondurilor Europene si cercetatori din domeniul energiei