Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Trei saptamani pana la inchiderea consultarii publice privind reglementarile bioenergiei!

eficienta energetica

 

Mai sunt doar trei saptamani pana la finalizarea consultarii publice privind propunerile pentru sustenabilitate in sectorul bioenergiei. Deschis pana in data de 10 mai 2016, acum ai sansa de a spune ce consideri ca ar ajuta sistemul energetic.  

 

Consultarea publica face parte din cadrul actiunilor Uniunii Europene pentru atingerea obiectivelor stabilite pentru anul 2030. Acestea includ reducerea emisiilor cu efect de sera cu 40% (comparativ cu 2005, cresterea eficientei energetice si cresterea cotei detinute de producerea de energiei din surse regenerabile cu cel putin 27%.

 

In 2014, Comisia si-a propus o crestere a sustenabilitatii policilor europene in domeniul bioenergiei, fiind parte din directiva energiei verzi. Documentul va fi publicat la sfarsitul acestui an.

 

Bioenergia utilizeaza in procesul de productie material organic (biomasa), precum lemn, cereale si deseuri organice. Reprezinta forma de energie din surse regenerabile cea mai utilizata in Uniunea Europeana. Chiar si asa, este necesarea monitorizarea sustenabilitatii si a competitivitatii privind resursele utilizate ca materie prima.

 

Comisia Europeana evalueaza gradul de sustenabilitate pentru toate sursele de bioenergie pana in anul 2020. Sunt atinse puncte precum: cantitatea de emisii cu efect de sera pe durata cilclului de viata, impactul asupra padurilor si ecosistemelor, competitivitatea in domeniul energetic, utilizare industriala si alimentara.

 

Consultarea publica se incheie in data de 10 mai 2016 

 

Sursa: Comisia Europeana


Te-ar putea interesa si:

Eficienta energetica: Dezvoltarea unui grup de lucru intre U.E. si Iran. Ce presupune acest lucru?

Banca Regala a Scotiei dubleaza imprumuturile pentru energia verde. Vezi obiectivele!

3 schimbari in domeniul climatic pe care le-a facut China