Homeicon
Ro En
Get Flash PLayer

Trigenerare in industria alimentara. Te-ai gandit la aceasta metoda?

trigenerare-eficienta energetica

 

Proiectele de implementare a sistemelor de cogenerare sunt din ce in ce mai prezente in industria alimentara. Multe industrii utilizeaza aceste sisteme cu un motor pe gaz sau turbina pentru a acoperi necesarul de aer cald, apa calda si necesarul electric. De asemenea, aerul rece produse prin trigenerare poate fi utilizate pentru pastrare alimentelor la temperaturi scazute.

 

Trigererare pentru congelarea legumelor

 

In orasul Talavera (Spania), o fabrica de legume congelate a implementat un sistem de cogenerare cu doua motoare pe gaz si o capacitate de 4 MW. In camerele de racire, ce pot fi mentinute la o temperatura de -20oC si se produce simultan apa la o temperatura de 1 oC, utilizata pentru pre-racirea produselor si pentru instalatia de aer conditionat.

 

Utilizarea in industria laptelui

 

Urmarim proiectul realizat in Burgos (Spania), unde a fost implementata o instalatie de cogenerare cu trei motoare si o capacitate de 9 MW. Fabrica are nevoie de contitati mari de apa la temperaturi scazute. Desi instalatia de cogenerare functioneaza doar 16 ore pe zi, este suficient sa acopere consumul de apa rece pe toata durata zilei.

 

Industria carnii

 

Fabrica din Logrono (Spania) a optat pentru un sistem de cogenerare cu doua motoare pe gaz cu o capacitate de de 9 MW, pentru a produce necesarul de agent termic. Instalatia este conectata la echipamentul de refrigerare existent. Pentru a evita suprapunerea celor doua circuite, a fost montata si un schimbator de caldura. In final, fabrica are o capacitate de refrigerare de 2500 KW la o temperatura de -18oC.

Instalatiile au fost adaptate in functie de necesarul energetic al fiecare fabrici. Daca vrei sa scazi semnificativ costurile energetice si sa iti produci singur energia electrica si agentul termic, iti stam la dispozitie cu urmatoarele date de contact.

Alege cresterea eficientei energetice si mentinerea unui flux energetic continuu! Iti suntem alaturi pentru identificarea celei mai bune solutii

 

Sursa: http://colibris.home.xs4all.nl/pdf_documents/english_docu/trigeneration_ammonia_absortion_chiller.pdf


Te-ar putea interesa si:

Discutii pentru implementarea COP21. Afla care sunt obiectivele UE!

ANRE: Obligatie de achizitie de certificate verzi pentru anul 2015

Cogenerare: Raport despre productia de peleti in anul 2014